Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εννέα σταθμοί ηλεκτρικών ποδηλάτων στο Αγρίνιο

Δύο από αυτούς με βάση για ποδήλατα ΑΜΕΑ

Στην τοποθέτηση 81 ηλεκτρικών ποδηλάτων σε ειδικούς σταθμούς  μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου προχωρά ο Δήμος Αγρινίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε τη σχετική σύμβαση σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η εγκατάσταση 9 σταθμών ηλεκτρικών ποδηλάτων  εκ των οποίων οι 2 θα διαθέτουν βάση για ποδήλατα ΑΜΕΑ.

Πρόκειται για το 4ο έργο του προγράμματος  Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα  οι θέσεις σταθμών είναι:

1. Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία.
2. Οδός Πολυζωίδη (Δικαστήρια).
3. Άγιος Κωνσταντίνος.
4. Έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου.
5. Οδός Γούναρη.
6. Πλατεία Άρη Βελουχιώτη.
7. Στον Πεζόδρομο μεταξύ των οδών  Γρίβα και Παναγοπούλου.
8. Εντός του Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης (Parking) στην πλατεία Δημάδη.
9. Στον Περιβάλλοντα Χώρο του Πανεπιστημίου επί της οδού Σεφέρη.

Η εγκατάσταση θα γίνει από την εταιρεία BrainBox και για τη λειτουργία των σταθμών  θα τοποθετηθεί  ένα αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό  σύστημα  που θα παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να  παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντας το σε κάποιο από τα  εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης.

Παράλληλα προβλέπεται  η χρήση ποδηλάτων που μπορούν να εξυπηρετούν πολίτες με κινητικές δυσκολίες ώστε να παρέχεται ίση πρόσβαση σε όλους. Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε ειδικές κατασκευές – σταθμούς.

«Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα  ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας πιο πράσινη και πιο ανθρώπινη. Πιστεύω ότι  οι Αγρινιώτες θα αγκαλιάσουν αυτό το νέο, σύγχρονο  και οικολογικό τρόπο μετακίνησης μέσα στην πόλη.Στόχος μας είναι να εξοικειώσουμε ακόμη περισσότερο τους συμπολίτες μας με την ηλεκτροκίνηση, δημιουργώντας σταδιακά μια  πόλη πιο φιλική προς το περιβάλλον», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Ένα Σχόλιο

  1. Και που θα κυκλοφορούν δήμαρχε; Στους δρόμους που έκλεισες; Τα έχουμε λύση όλα και τα ηλεκτρικά ποδήλατα μας έλειπαν. Περιμένουμε και τα ηλιακά παγκάκια να μην ξεχνιόμαστε.
    Κοιτάτε να λύσετε κανένα σοβαρό πρόβλημα της πόλης και αφήστε τα αυτά. Λύνεται προβλήματα εκεί που θέλετε και όχι εκεί που πρέπει.Λύνεται προβλήματα στις γειτονιές που μένετε όλοι εσείς οι αντιδήμαρχοι και οι παρατρεχάμενοι .Έτσι δεν είναι; Εμείς οι υπόλοιποι που στις περιοχές δεν μένουν δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι μας τρώει το μαύρο σκοτάδι και η μη σωστή καθαριότητα. Αλλά τώρα έχουμε άλλα θέματα να λύσουμε. Έχουμε το κλείσιμο του κέντρου και τα ηλεκτρικά ποδήλατα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button