Γεγονότα

Ενημερώθηκε για τα προβλήματα του νοσοκομείου ο Αδωνης Γεωργιάδης (video-φωτο)

po-georgiadis-agrinio-nosok5Ομαλά εξελίχθηκε η παρουσία του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στην πόλη του Αγρινίου, η οποία ξεκίνησε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, με επίσκεψη στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου της Ευαγγελίστριας, όπου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά και ενημερώθηκε για το έργο που παράγεται εκεί τόσο μέσα από τα συσσίτια, όσο και από το κοινωνικό φροντιστήριο, δηλώνοντας μάλιστα εντυπωσιασμένος.
Ο υπουργός, που συνοδεύεται από τον βουλευτή Κώστα Καραγκούνη, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Κατσανιώτη και τοπικά στελέχη της ΝΔ, στην αντιφώνηση του προς τον Μητροπολίτη, δήλωσε πως γνωρίζει για το αίτημα που υπάρχει για τη δημιουργία ναΐσκου στο νέο νοσοκομείο και δεσμεύτηκε πως θα γίνει.

po-georgiadis-agrinio1

po-georgiadis-agrinio2

po-georgiadis-agrinio3

po-georgiadis-agrinio4

po-georgiadis-agrinio5

Το πιο ουσιώδες πάντως μέρος της επίσκεψης του υπουργού, ήταν η επίσκεψη του στο νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου στο αμφιθέατρο είχε συνάντηση με τη Διοίκηση, ιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και ασθενείς και του εκτέθηκαν πολλά ζητήματα, για ορισμένα από τα οποία μάλιστα απόρησε πώς η Διοίκηση δεν τα έχει κοιτάξει, ζητώντας να γίνονται πιο τακτικά συναντήσεις ώστε τα θέματα αυτά να επιλύονται τοπικά, αφού δεν απαιτούν τη δική του παρέμβαση.

Νεφροπαθής στην είσοδο του κτιρίου, του ζήτησε να κοιτάξει το θέμα της εύρυθμης λειτουργίας  της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

Στα πλέον καίρια ζητήματα που του τέθηκαν από τον Διοικητή κ. Βλάχο και ειδικότερα αυτό της έκτακτης χρηματοδότησης είπε πως το θέμα είναι υπαρκτό αφού το νοσοκομείο πλέον λειτουργεί σε νέο κτίριο αλλά ζήτησε παράλληλα ότι ζητηθεί να είναι λελογισμένο, αφού “για να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση, αυτή πρέπει να κοπεί από κάπου αλλού”.

Παράλληλα δεσμεύτηκε πως θα βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα της έλλειψης ιατρού στην αιμοκάθαρση αλλά και στην ΜΕΘ.

Για το θέμα του προσωπικού, ειδικά του νοσηλευτικού που δεν επαρκεί αφού στο νοσοκομείο αναπτύσσονται 230 κρεβάτια, ο υπουργός είπε πως πέραν τον προσθηκών από το Υπουργείο Παιδείας και την αναμονή δευτέρου κύματος μετακινήσεων, πρώτο μέλημα της ηγεσίας του υπουργείου θα είναι τον Ιούνιο  οι αλλαγές στους Οργανισμούς των νοσοκομείων  και ειδικότερα στο Αγρίνιο.

po-georgiadis-agrinio-nosok1

po-georgiadis-agrinio-nosok2

“Πρέπει ο υπουργός να τα λύσει και αυτά τα θέματα;”

Τέθηκε ακόμη το ζήτημα εφημεριών στην παιδιατρική, τα προβλήματα στο ουρολογικό κ.α. και εκεί ο υπουργός εξέφρασε την απορία του που τέτοιου είδους ζητήματα δεν επιλύονται από την Διοίκηση, ζητώντας τακτικότερες συναντήσεις με ιατρούς, προσωπικό κλπ, ώστε τα προβλήματα να συζητιούνται και να βρίσκονται λύσεις: “Πρέπει να έρχεται ο υπουργός για αυτά τα ζητήματα; Από εμένα τα περιμένετε αυτά;” είπε χαρακτηριστικά, δείχνοντας και μια ενόχληση που του τέθηκαν ζητήματα που εσωτερικά μπορεί να τα κοιτάξει η Διοίκηση.

po-georgiadis-agrinio-nosok3

po-georgiadis-agrinio-nosok4

po-georgiadis-agrinio-nosok6

Στο Εκλογικό Κέντρο Κατσανιώτη

Η παρουσία του υπουργού στο Αγρίνιο σχετίστηκε βέβαια και με την στήριξη της υποψηφιότητας Κατσανιώτη ,  που τον συνόδευε παντού και γι’αυτό στη συνέχεια βρέθηκε στο Εκλογικό του Κέντρο στο Αγρίνιο, όπου έκανε έναν σύντομο χαιρετισμό.

Η επίσκεψη του υπουργού ολοκληρώθηκε με σύντομη παρουσία του στη “Γιορτή Αγάπης” , την ετήσια γιορτή που οργανώνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή , η ενορία του Αγίου Δημητρίου.

po-katsaniotis-georgiadisΣύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση τύπου από το γραφείο του κ. Κατσανιώτη,  “ο κ. Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, επισκέφθηκαν το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού στο Αγρίνιο, όπου συναντήθηκαν και συνομίλησαν με στελέχη και πολίτες. Για ακόμα ία φορά, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την πίστη ότι σε λίγο καιρό η Δυτική Ελλάδα θα αλλάξει εποχή και ο κ. Κατσανιώτης θα είναι ο «τιμονιέρης» που θα οδηγήσει την Περιφέρεια μακριά από το έως σήμερα τοπίο της υστέρησης και της υπανάπτυξης.”

po-georgiadis-katsanioti1

po-georgiadis-katsanioti2

po-georgiadis-katsanioti3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button