Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ενημέρωση του Groupe ERASMUS+ στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών

Στις 06 Μαρτίου 2019, ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορεων υποδέχτηκε ομάδα μαθητών και καθηγητών που συμμετέχει Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+.

Η ομάδα αποτελείται από μαθητές του Γυμνασίου Γαβαλούς καθώς και από τη Δουνκέρκη Γαλλίας, το Casalemaggiore – Κρεμόνα Ιταλίας και TarguJiu Ρουμανίας.

Η εκδρομή έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Analyse de la Biodiversité et des Cultures pour un Développement plus Durable».

Στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων ενημέρωσαν στον χώρο της έκθεσης του κέντρου πληροφόρησης, τους μαθητές για το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού και το έργο του Φορέα ως προς την ανάγκη διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών.

Οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στην έκθεση του χώρου του Φορέα, τη μακέτα της λιμνοθάλασσας και παρακολούθησαν video με θέμα τις δράσεις του Φορέα. Διανεμήθηκε,επίσης,πληροφοριακό έντυπο υλικό στους συμμετέχοντες του προγράμματος.

Το πρόγραμμα στη συνέχεια περιελάμβανε επίσκεψη στην Αλυκή της Άσπρης, συνοδεία των στελεχών του Φορέα, οι οποίοι παρείχαν την τεχνική υποστήριξη τους (κιάλια, τηλεσκόπια) στην ορνιθοπαρατήρηση της περιοχής, όπως επίσης ενημέρωση για την βιολογική αξία των αλυκών.

Οι μαθητές με αρκετή διάθεση για μάθηση και έξοδο στο πεδίο, ήρθαν σε επαφή με τη βιοποικιλότητα της προστατευόμενης περιοχής και έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στις μεθόδους παρακολούθησης και αναγνώρισης ειδών ορνιθοπανίδας.

Ο Φορέας επιθυμεί να ευχαριστήσει το γυμνάσιο Γαβαλούς που τον ενέταξε στο πρόγραμμα, σκοπός του οποίου είναι η ενημέρωση επί της βιοποικιλότητας, των καλλιεργειών και της Πράσινης Ανάπτυξης των περιοχών προέλευσης των συμμετεχόντων γυμνασίων και ευελπιστεί ότι βοήθησε στο να γνωρίσουν οι μαθητές τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες του Εθνικού Πάρκου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close