Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ενημέρωση για τις ιχθυοκαλλιέργειες ζητούν οι αλιείς του Αστακού

Ενημέρωση για τις ιχθυοκαλλιέργειες ζητά ο Επαγγελματικός Αλιευτικός Σύλλογος Αλιέων Αστακού «ο Αστακός».

Στην ανακοίνωση του Προέδρου Αλιέων Σπυρίδων Κουνάδη γίνεται λόγος για ελλειπή ενημέρωση για τα συγκεκριμένα θέματα καθώς και για προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο.

Η ανακοίνωση του Προέδρου Αλιέων, Κουνάδη Σπυρίδων και το έγγραφο του Αλιευτικού Συλλόγου που εστάλη στη Δ/νση Χωροταξικού Σχεδιασμού ΥΠΕΝ στην Δ/νση Υδατοκαλλιεργειών και στην Αναπτυξιακή Εχιαναδών και Αιτωλοακαρνανίας:

“Μετά από δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στα τοπικά ιστολόγια και μετά το Δημοτικό Συμβούλιο στις 17-8-2020 που έγινε με θέμα τις Ιχθυοκαλιέργειες (Π.Ο.Α.Η) θαλάσσια πάρκα θέλω να ενημερώσω τους δημότες για την κατάσταση που επικρατεί στο κομμάτι αυτό.

1) Σας επισυνάπτουμε το έγγραφο του Αλιευτικού Συλλόγου το οποίο εστάλη σε όλες τις αναφερόμενες υπηρεσίες που αναγράφονται στην κοινοποίηση του εγγράφου(Δ/ΝΣΗ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΥΠΕΝ)-(ΥΠΑΑΤ Δ/ΝΣΗ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ)-(ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΧΙΑΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ). Μέχρι τώρα δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση.

2) Μέτα λύπης μου θέλω να δηλώσω ότι σαν Πρόεδρος Αλιέων δεν έχω καλεστεί ούτε μια φορά τον τελευταίο χρόνο από την υπάρχουσα Δημοτική Αρχή για τα συγκεκριμένα θέματα και όχι μόνο άλλα τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο μας.

Δήμαρχε σας καλούμε να αναλάβετε πρωτοβουλία άμεση να καλέσετε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τον τόπο μας και στοχευμένα πλέον να καταθέσουμε ένα δικό μας ένα δικό μας σχέδιο ( Θαλάσσιο Πάρκο Ιχθυοκαλιέργειας) και να μεταφερθούν εκεί. Νομίζω εάν δεν κινηθούμε άμεσα η οικολογική καταστροφή που θα επέλθει στον τόπο μας θα είναι μη αναστρέψιμη

Τέλος θέλω να τονίσω ότι έχει κατατεθεί αίτηση στην Π.Ο.Α.Η από συγκεκριμένη εταιρεία:Για 2 άδειες ιχθυοκαλιέργειας στον κόλπο του Αστακού.

Ο Πρόεδρος
Κουνάδης Σπυρίδων”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button