Δυτική Ελλάδα

Ενημέρωση για την πιστοποίηση στη χρήση γεωργικών φαρμάκων

epi-georgika-farmakaΤο Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τους παραγωγούς που χρησιμοποιούν γεωργικά φάρμακα ότι, σύμφωνα με την παράγραφο 5γ) του άρθρου 35 του Ν.4036/2012 «Διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις», μετά την 26η Νοεμβρίου 2015 η λιανική πώληση γεωργικών φαρμάκων για επαγγελματική χρήση από τις επιχειρήσεις γεωργικών φαρμάκων θα πραγματοποιείται, εφόσον γίνεται η εφαρμογή τους από πρόσωπο ή υπό την επίβλεψη προσώπου, στο οποίο έχει χορηγηθεί πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης των θεμάτων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων.

Το πιστοποιητικό αυτό θα χορηγείται στους ενδιαφερόμενους έπειτα από τη συμμετοχή τους σε εξετάσεις σε κέντρα πιστοποίησης γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.minagric.gr – Φορείς Κατάρτισης και πιστοποίησης στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων).

Η παρακολούθηση προγράμματος κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων δεν είναι υποχρεωτική, σε αντίθεση με την απόκτηση πιστοποιητικού που είναι υποχρεωτική.

Στην ιστοσελίδα http://ppp-usercert.minagric.gr/ είναι διαθέσιμη δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή για τον αυτοέλεγχο των γνώσεων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων με τις ερωτήσεις που τίθενται.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 3501/41173/14-4-2015 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄629/17-4-2015), οι συμμετέχοντες, προκειμένου να τους χορηγηθεί πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, θα πρέπει να καταβάλλουν χρηματικό Τέλος συμμετοχής στα Κέντρα εξέτασης ως εξής:

Α) Μέχρι τις 31η Αυγούστου 2015, το ανώτερο Τέλος Εξέτασης ορίζεται σε είκοσι πέντε ευρώ (25€).

Β) Από την 1η Σεπτεμβρίου 2015, το ανώτερο Τέλος Εξέτασης ορίζεται σε πενήντα ευρώ (50€). 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close