Δυτική Ελλάδα

Ενημέρωση για την Κυριακάτικη αργία στο Ε.Κ. Αγρινίου

koi-emporika-ioynios-2013-4Κινητοποίηση ενημέρωσης για την Κυριακάτικη αργία, οργανώνει την Τρίτη 23 Ιουλίου στις 7:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο του Αγρινίου το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου “Η Ένωση”

Η σχετική ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει: “Ακόμα ένα μέτρο ταφόπλακα είναι και η κατάργηση της Κυριακής αργίας που μεθοδεύουν. Η κυβέρνηση με την υποστήριξη των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών στον κλάδο του εμπορίου σχεδιάζουν να καταργήσουν την Κυριακή αργία, ισχυριζόμενοι ότι η κατάργησή της και τα ωράρια λάστιχο θα ωφελήσουν εργαζόμενους και μικρέμπορους μαζί και θα αποτελέσουν όρο ανάπτυξης.

Η αλήθεια είναι ότι το μέτρο αυτό είναι απαίτηση των πολυεθνικών, τις ΕΕ εδώ και πολλά χρόνια και θα έχει ως αποτέλεσμα:
• Την «τόνωση» των πολυεθνικών με το κλείσιμο των μικρών μαγαζιών.
• Την γιγάντωση τις ανεργίας, την νομοθέτηση καθεστώτος εργασιακού μεσαίωνα για όλους τις εργαζόμενους.
• Μεροκάματα Κίνας και Ινδίας χωρίς «γιορτές και σχόλες».

Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με οργάνωση στα ταξικά τις σωματεία. Τώρα όσο ποτέ χρειάζεται κοινή δράση, μέτωπο εμποροϋπαλλήλων, εργαζομένων και μικρών εμπόρων. Έχουμε τον ίδιο αντίπαλο τα μονοπώλια που με την στήριξη της Ε.Ε και τον εκάστοτε κυβερνήσεων στη χώρα μας παίρνουν όλα αυτά τα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και του λαού .

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ

Διεκδικούμε:

Οχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δε θα ξεπερνά τις 48 ώρες τη βδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.
Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο – 5ημερο – 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button