Δυτική Ελλάδα

Ενημέρωση για την εκλογή αντιπροσώπων για το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας

po-kalpi

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Ν.Τ. Αιτωλοακαρνανίας της ΑΔΕΔΥ, στις 6 Μαρτίου 2017 λήγει η τριετής θητεία της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Ελεγκτικής Επιτροπής του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας και επομένως εκείνο το διάστημα θα γίνει η σύγκληση της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων για εκλογή νέας ΕΓ και ΕΕ. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε άμεση εκλογή αντιπροσώπων στα σωματεία- μέλη της.

Αναλυτικά:

Συνάδελφοι θεωρούμε χρήσιμο να σας ενημερώσουμε ότι στις 6 Μαρτίου 2017 λήγει η τριετής θητεία της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Ελεγκτικής Επιτροπής του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας και επομένως εκείνο το διάστημα θα γίνει η σύγκληση της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων για εκλογή νέας ΕΓ και ΕΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι στη Συνέλευση καλούνται να συμμετάσχουν με τους αντιπροσώπους τους όλα τα πρωτοβάθμια συνδικάτα εργαζομένων στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ Βαθμού της Αιτωλοακαρνανίας.

Όσα λοιπόν από τα πρωτοβάθμια συνδικάτα δεν έχουν προχωρήσει στην εκλογή αντιπροσώπων για το ΝΤ θα πρέπει να το πράξουν εγκαίρως.

Σχετικά με την εκλογή των αντιπροσώπων ισχύει το παρακάτω άρθρο 3 του κανονισμού λειτουργίας των ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

ΑΡΘΡΟ 3: ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

α.- Η Συνέλευση των αντιπροσώπων του Νομαρχιακού Τμήματος συγκροτείται από τους αντιπροσώπους οι οποίοι εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση της αντίστοιχης οργάνωσης με το σύστημα της απλής αναλογικής (Ν. 1264/82) και με τη διαδικασία των επομένων παραγράφων.

β.- Για κάθε είκοσι (20) ψηφίσαντα μέλη εκλέγεται ένας αντιπρόσωπος. Στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Ηρακλείου και Λάρισας ένας αντιπρόσωπος αντιστοιχεί σε κάθε σαράντα (40) ψηφίσαντα μέλη. Αν από τη διαίρεση του συνόλου των ψηφισάντων με το εκλογικό μέτρο (είκοσι και σαράντα αντίστοιχα) προκύπτει κλάσμα μεγαλύτερο από το μισό του εκλογικού μέτρου τότε εκλέγεται ένας ακόμα αντιπρόσωπος.

γ.- Με έναν αντιπρόσωπο εκπροσωπούνται και οι οργανώσεις των οποίων ο συνολικός αριθμός των ψηφισάντων στο συγκεκριμένο Νομό είναι ίσος με το 1/3 του εκλογικού μέτρου.

δ.- Την ευθύνη για τη διαδικασία της εκλογής των αντιπροσώπων έχει το Δ.Σ. της αντίστοιχης συνδικαλιστικής οργάνωσης.

ε.- Στην περίπτωση της παρ. β΄ του άρθρου 1 η εκλογή γίνεται από το σύνολο των υπαλλήλων που υπηρετούν στο συγκεκριμένο Νομό. Εφόσον πρόκειται για εκλογή σε Νομό εκτός της έδρας της οργάνωσης την ευθύνη της εκλογικής διαδικασίας έχει τριμελής επιτροπή που εξουσιοδοτείται ειδικώς από το Δ.Σ. της οργάνωσης. Και στην περίπτωση αυτή ισχύουν οι διακρίσεις της παρ. β΄ και γ΄ του παρόντος άρθρου.

στ.- Στη συνέλευση των αντιπροσώπων του Τμήματος συμμετέχουν με πλήρη δικαιώματα και οι Γενικοί Σύμβουλοι της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που υπηρετούν στο συγκεκριμένο Νομό.

ζ.- Η θητεία των αντιπροσώπων του Τμήματος είναι τριετής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button