Ροή Ειδήσεων

Ενημέρωση για τη «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού» της Αιτωλ/νίας στο Δημαρχείο Αγρινίου

diazoma-limnothΤην Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην παλιά αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου , στο Δημαρχείο, ενημερωτική συνάντηση για τη στήριξη του Προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού» του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση ανέλαβαν ομάδα ενδιαφερόμενων πολιτών, καθώς και ο κ. Γιάννης Σελιμάς, Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου.

Στόχος του Προγράμματος είναι η διαμόρφωση μιας Πολιτιστικής και Περιβαλλοντικής Διαδρομής που θα συνδέει το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της Αιτωλοακαρνανίας, όπως είναι τα πέντε αρχαία της θέατρα (θέατρο Μακύνειας, Καλυδώνας, Ν. Πλευρώνας, Οινιαδών, Στράτου), με το πολύμορφο φυσικό περιβάλλον του νομού, την τοπική κοινωνία και την πρωτογενή παραγωγή.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Ο κ. Σελιμάς παρουσίασε την προτεινόμενη Διαδρομή στους συμμετέχοντες και στη συνέχεια ακολούθησε τηλεδιάσκεψη και ευρύς διάλογος με τον πρόεδρο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρο Μπένο. Ο κ. Μπένος τόνισε τη μεγάλη σημασία που θα έχει η υλοποίηση του Προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού» για την Αιτωλοακαρνανία, μια περιοχή πλούσια σε περιβαλλοντικό – κυρίως υδάτινο – στοιχείο και πολιτιστικά μνημεία. Επίσης, καθώς οι παρευρισκόμενοι προχώρησαν στη σύσταση κίνησης πολιτών για τη στήριξη και τη προώθηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος, ο πρόεδρος του Διαζώματος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία αυτή, η οποία μπορεί και πρέπει να συμβάλει δυναμικά στην υλοποίηση της Πολιτιστικής Διαδρομής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button