Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ενημέρωση για τις ανεμογεννήτριες στο Αντίρριο-καταγγελίες για “δωροδοκίες και ανάμειξη πολιτικών”

Η «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία των Βουνών της Αιτωλοακαρνανίας» ανακοινώνει ότι χθες, 8 Μαΐου 2019, προέβη σε ενημερωτικές δράσεις (διανομή φυλλαδίων, ανάρτηση πανό) σε Αντίρριο, Ναύπακτο καθώς και στα χωριά Μολύκρειο και Σκάλα, σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Αιτωλοακαρνανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη αυτή περιοχή, σύμφωνα με την Κίνηση, έχει εγκατασταθεί μεγάλος αριθμός ανεμογεννητριών σε αρκετά χαμηλό υψόμετρο και σε πολύ κοντινή απόσταση από ιδιόκτητες εκτάσεις, αρχαιολογικούς χώρους και οικίες.

Παράλληλα, η Κίνηση, αναφερει στην ανακοίνωση της πως κάτοικοι της περιοχής έκαναν καταγγελίες σχετικά με “αναμείξεις πολιτικών και δωροδοκίες κρατικών λειτουργών” για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Αυτό σε κάθε περίπτωση, είναι κάτι που χρήσει διερεύνησης, εάν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η σχετική ανακοίνωση, συνεχίζει:

“Η πλειοψηφία των πολιτών της Ναυπάκτου επικρότησε την δράση της Κίνησης και έδειξε ενδιαφέρον για το θέμα, ενώ στο Αντίρριο η τοπική κοινωνία ήταν φανερά διχασμένη, με κάποιους από τους πολίτες να υποστηρίζουν τα αιολικά, και κάποιους άλλους να εναντιώνονται αναφέροντας την ανάμειξη κάποιων πολιτικών με τις ενεργειακές εταιρίες, καθώς και περιπτώσεις δωροδοκίας από αυτές, προς αρμόδιες υπηρεσίες/τοπική αυτοδιοίκηση/κατοίκους, προκειμένου να επιτευχθεί απρόσκοπτα η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην γύρω περιοχή.

Στο Μολύκρειο, οι λιγοστοί, ηλικιωμένοι κάτοικοι δήλωσαν ξεκάθαρα ενοχλημένοι από την εγκατάσταση του αιολικού σταθμού της εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ENERGIEKONTOR Α.Ε. ΑΝΤΙΡΡΙΟ 1 ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σε πολύ κοντινή απόσταση από το χωριό τους.

«Ήμασταν ένα ήσυχο χωριό, μας αναστάτωσαν…», «Δεν θέλουμε άλλες ανεμογεννήτριες. Αν γίνεται, να ξηλωθούν κι αυτές που μπήκαν», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι του Μολυκρείου”.

Η «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία των Βουνών της Αιτωλοακαρνανίας» θα συνεχίσει τις ενημερωτικές δράσεις σε ολόκληρο τον νομό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button