Δυτική Ελλάδα

ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος στη ρύθμιση χρεών με 100 δόσεις

epi-forologiki-dilosiΣτο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε ήδη η ρύθμιση με τις 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία.
Όμως η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είχε μία ευχάριστη έκπληξη για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους που αδυνατούσαν ή έφταναν στα όρια τους για να πληρώσουν τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ αλλά και του φόρου εισοδήματος.

όσοι έχουν πληρώσει κανονικά εως τώρα στον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος μπορούν να αφήσουν να γίνουν ληξιπρόθεσμες οι επόμενες 4 δόσεις του ΕΝΦΙΑ και η μία δόση της Εφορίας που ακόμα δεν έχουν λήξει ώστε να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση με 100 δόσεις

Όλοι αυτοί πλέον μπορούν να επωφεληθούν της νέας ρύθμισης αφού ορίζεται ρητά πως μπορούν να υπαχθούν χωρίς προϋποθέσεις όλες οι οφειλές που βεβαιώθηκαν έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 είτε είναι ληξιπρόθεσμες είτε όχι, είτε θα γίνουν ληξιπρόθεσμες έως και την ημέρα υποβολής της αίτησης.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως όσοι έχουν πληρώσει κανονικά εως τώρα στον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος μπορούν να αφήσουν να γίνουν ληξιπρόθεσμες οι επόμενες 4 δόσεις του ΕΝΦΙΑ και η μία δόση της Εφορίας που ακόμα δεν έχουν λήξει ώστε να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση με 100 δόσεις.

Όμως προσοχή γιατί θα πρέπει να υποβάλλουν την σχετική αίτηση εως την 31η Μαρτίου του 2015 που εκπνέει η προθεσμία.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close