ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ενεργειακός φωτισμός στη βεράντα και το σπίτι μας

Τη σημερινή εποχή είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουμε φωτιστικά εσωτερικού χώρου, αλλά και φωτιστικά εξωτερικού χώρου φιλικά προς το περιβάλλον.

Μια λύση λοιπόν είναι τα ηλιακά φωτιστικά εξωτερικού χώρου που εξασφαλίζουν διακριτικό φωτισμό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με μηδενική δαπάνη χρήσης, καθώς εκμεταλλεύονται την ηλιακή ακτινοβολία για τη συσσώρευση ενέργειας.

Πώς λειτουργούν τα ηλιακά φωτιστικά εξωτερικού χώρου;

Η λειτουργία των ηλιακών φωτιστικών είναι απλή και στηρίζεται στην ύπαρξη ενός μικρού φωτοβολταϊκού πάνελ στο πάνω (ή στο πλαϊνό) τμήμα του συστήματος.

Μέσω του μικρού αυτού φωτοβολταϊκού συγκεντρώνεται ενέργεια από τις ηλιακές ακτίνες στη μπαταρία που διαθέτουν τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου, τα οποία συνήθως έχουν ενσωματωμένο και ένα φωτοκύτταρο που δίνει την εντολή για να ανάψει το φως μόλις «αντιληφθεί» ότι έχει αρχίσει να νυχτώνει.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως το σύστημα φωτισμού στα φωτιστικά εξωτερικού χώρου των συγκεκριμένων προϊόντων είναι τεχνολογίας LED.

Σε περίπτωση που το σημείο που θέλουμε να φωτίσουμε το βράδυ δεν βοηθά στην αποτελεσματική συσσώρευση ενέργειας, όπως για παράδειγμα όταν έχει σκιά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, μπορούμε να μεταφέρουμε προσωρινά τα ηλιακά φωτιστικά εξωτερικού χώρου στο πλέον ενδεδειγμένο σημείο και όταν τα χρειαστούμε να τα επαναφέρουμε στην αρχική τους θέση.

Βασικά πλεονεκτήματα ηλιακών φωτιστικών εξωτερικού χώρου

  • Απλή και εύκολη εγκατάσταση. Μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε εξωτερικό σημείο μιας κατοικίας χωρίς καμία δυσκολία.
  • Μηδενική κατανάλωση ρεύματος. Επιπλέον δεν χρειάζονται καμιάς μορφής καλωδίωση, αφού λειτουργούν με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας.
  • Ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες, αφού η λειτουργία τους δεν επηρεάζεται από τις έντονες βροχοπτώσεις και τα χιόνια
  • Δυνατότητα άμεσης μετακίνησης. Όπως αναφέραμε παραπάνω, μπορούμε εύκολα να μετακινήσουμε τα ηλιακά φωτιστικά εξωτερικού χώρου σε σημεία που να βλέπουν τον ήλιο, αφού δεν διαθέτουν κάποιας μορφής καλωδίωση.

Επιλέγουμε λοιπόν τα συγκεκριμένα φωτιστικά εξωτερικού χώρου συμβάλλοντας έτσι κι εμείς έστω και λίγο στην προστασία του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα κάνουμε και οικονομία, αφού με αυτόν τον τρόπο εξοικονομούμε ενέργεια χρησιμοποιώντας τα φως του ήλιου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Από την άλλη, μπορούμε να «σκεφτούμε πράσινα» και σε ό,τι αφορά τα φωτιστικά εσωτερικού χώρου, επιλέγοντας τα κατάλληλα φωτιστικά και για τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού μας.

  • Go Green λοιπόν! Γιατί δεν πρέπει να παραβλέπετε ότι και τα φωτιστικά εσωτερικού χώρου καταναλώνουν ενέργεια.
  • Σίγουρα γνωρίζετε ότι τα φωτιστικά καταναλώνουν ενέργεια, η χρήση όμως των κατάλληλων λαμπτήρων με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, είναι πολύ σημαντική. Οι LED λάμπες είναι ένα παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση.
  • Λάβετε υπόψη τους περιορισμούς, όπως για παράδειγμα, το ότι δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ροοστάτες (dimmers).

Μπορούμε λοιπόν να φωτίσουμε τους διάφορους χώρους του σπιτιού μας με φωτιστικά εσωτερικού χώρου και φωτιστικά εξωτερικού χώρου και παράλληλα να εξοικονομούμε ενέργεια και να προστατεύουμε το περιβάλλον.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close