Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μεγάλο ενδιαφέρον στην ενημερωτική ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο Θέρμο

Μία ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ. στο Σεμιναριακό Κέντρο του Δήμου Θέρμου, την οποία συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Γλυκιά Οικογένει» με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμου.

Η ημερίδα απευθυνόταν σε όλους τους δημότες και είχε ως σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα που σχετίζονται με τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Επιπλέον διατέθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Θέρμου, κ. Σπ. Κωνσταντάρας αναφερόμενος στην σημαντικότητα της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών στο συγκεκριμένο θέμα και γενικότερα σε θέματα υγείας.

Ακολούθησε ομιλία και ενημέρωση σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη από τον γιατρό Αποστόλη Ξυλωμένο, Ειδικό Παθολόγο – Διαβητολόγο, Τέως Υπεύθυνο Ιατρό Διαβητολογικού Ιατρείου ΓΝΝΑ.

Κατόπιν, η Πτυχιούχος διαιτολόγος – διατροφολόγος με ειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη και στην παιδική παχυσαρκία, κα Γκέρκη Ελευθερία ανέπτυξε το θέμα «Πρόληψη και Εκπαίδευση στον σακχαρώδη διαβήτη».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και των παρευρισκομένων στην εκδήλωση και πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, ευγενική χορηγία της εταιρίας Menarini Diabetes.

Η ανακοίνωση του συλλόγου «Γλυκιά οικογένεια» αναφέρει:

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στο Σεμιναριακό Κέντρο του Δήμου Θέρμου ενημερωτική ημερίδα για το Σακχαρώδη Διαβήτη, η οποία συνδιοργανώθηκε από το Σύλλογο Διαβητικών Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας «ΓΛΥΚΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»και από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Θέρμου.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θέρμου, κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα υγείας εν γένει και ειδικότερα του Διαβήτη. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΓΛΥΚΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» κα Σοφία Ζαμπάρα, η οποία αναφέρθηκε στην ένταξη της ημερίδας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων πληροφόρησης του γενικού πληθυσμού των περιφερειακών πόλεων της Π.Ε. Αιτ/νίας, με απώτερο σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα σχετικά με το Σακχαρώδη Διαβήτη.

Ο πρώτος εισηγητής κος Αποστόλης Ξυλωμένος – Ειδικός Παθολόγος – Διαβητολόγος, τέως Υπεύθυνος Ιατρός Διαβητολογικού Ιατρείου ΓΝΝΑ ο οποίος μίλησε για την «Ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη». Κατόπιν, η κα Γκέρκη Ελευθερία – Πτυχιούχος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με ειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη και στην παιδική παχυσαρκία – ανέπτυξε το θέμα «Πρόληψη και Εκπαίδευση στον σακχαρώδη διαβήτη».
Το γενικό συντονισμό της ημερίδας πραγματοποίησε η κα Μπριάνη Παρασκευή – Γενική Γραμματέας του Συλλόγου «Γλυκιά Οικογένεια».
Μετά τη λήξη των ομιλιών τέθηκαν ερωτήσεις από το κοινό και πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους εισηγητές. Επιπλέον, διανεμήθηκε πληροφοριακό υλικό προς το κοινό ενώ στα πλαίσια της ολοκληρωμένης ενημέρωσης πραγματοποιήθηκαν και δωρεάν μετρήσεις σακχάρου.
Ο Σύλλογος «Γλυκιά Οικογένεια» ευχαριστεί θερμά το Δήμο Θέρμου για τη φιλοξενία και προσωπικά το Δήμαρχο κ. Κωνσταντάρα, τους εισηγητές της ημερίδας κ. Ξυλωμένο και κα Γκέρκη, την εταιρία Menarini Diabetes για την ευγενική χορηγία του υλικού μέτρησης σακχάρου καθώς και τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close