Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ένας στους τέσσερις νοσεί στην Αχαΐα

Το στίγμα της πανδημίας στην Αχαΐα, έδωσε ο διοικητής της 6ης Υγεινομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ένας στους τέσσερις νοσεί».

Ο Γιάννης Καρβέλης, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής υπάρχει έντονη κινητικότητα στα Επείγοντα των νοσοκομείων, από πολίτες που νοσούν και χρειάζονται συμβουλές. Αναμένουμε τα αποτελέσματα δειγμάτων, από άτομα που νοσηλεύονται, για να δούμε αν έχουν προσβληθεί από τη μετάλλαξη Δέλτα ή Ομικρον».

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 50 άτομα στις κλίνες κορωνοϊού και 7 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών 66 άτομα στις κλίνες κορωνοϊού , 3 παιδιά στην Παιδιατρική κλινική και 11 στις ΜΕΘ.

Για τεστ…


Στο μεταξύ, νοσοκομειακοί και άλλοι χώροι της Αχαΐας κατακλύζονται από πολίτες που σπεύδουν να κάνουν τεστ κορωνοϊού , επηρεασμένοι από τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, πανελλαδικά αλλά και τοπικά, ιδιαιτέρως δε ανήσυχοι για ενδοικογενειακή διασπορά, το ίδιο και σε χώρους εργασίας.

Τα στοιχεία των επίσημων υγειονομικών αρχών της περιοχής, αποδεικνύουν τη μεγάλη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον κι ενώ η Δέλτα υπάρχει ακόμα γύρω μας.

Σοκ από τα στοιχεία

Είναι ενδεικτικό το στοιχείο, που δειγματοληπτικά έχει στη διάθεσή της η «Π» και δείχνει την έξαρση της πανδημίας, την περίοδο αυτή.

Ημέρα Κυριακή, στο Επιμελητήριο Αχαΐας (στην Πάτρα) στα 258 συνολικά τεστ που διενεργήθηκαν (υψηλό νούμερο για μέρα όχι καθημερινή) τα 62 βγήκαν θετικά!

Για «χαρακτηριστική περίπτωση της κατάστασης που πλέον επικρατεί» έκανε λόγο στην «Π» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ. «Ο 1 στους 4 νοσεί» κατέληξε, με έμφαση, ο Γιάννης Καρβέλης.

Πηγή: in.gr

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button