Γεγονότα

Ένας ποδηλατόδρομος για το Αγρίνιο! (χάρτης)

epi-podilato

Τα τελευταία τρία χρόνια οι Αγρινιώτες έχουν δυναμικά στραφεί στην ποδηλασία. Δεν χρησιμοποιούν το ποδήλατο μόνο για την ανοιξιάτικη βόλτα τους, έχει γίνει πλέον το μόνιμο μέσο μεταφοράς πολλών, νεότερων και μεγαλύτερων σε ηλικία κατοίκων,  τόσο που η ποδηλασία στο Αγρίνιο, έχει φτάσει σε σημείο να συναγωνίζεται ακόμη και το Μεσολόγγι, την κατεξοχήν ποδηλατούπολη…
Αυτό όμως που λείπει από το Αγρίνιο και που οι ποδηλάτες της πόλης καιρό ζητούν, είναι ένας ποδηλατόδρομος. Ένα τουλάχιστον τμήμα που να μπορούν άφοβα, χωρίς τα φυσικά εμπόδια αλλά και τους ανυπόμονος οδηγούς με τα παρατεταμένα κορναρίσματα, να απολαμβάνουν τη βόλτα τους. Ένα αίτημα που ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί! Το έργο έχει ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 και την ΕΤΑΑ Α.Ε. Ένα έργο 5 εκ. ευρώ, που θα αφορά τον ήδη πολυσύχναστο δρόμο ποδηλατών και πεζοπόρων της περιοχής του Αγίου Ιωάννη Ριγανά. Πρόκειται για ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμου αλλά και πεζοδρόμου με παράλληλη αναμόρφωση του ήδη υπάρχοντος δρόμου για τα αυτοκίνητα.
Ο ποδηλατόδρομος θα ξεκινά από το ύψος των εργατικών κατοικιών Αγίας Βαρβάρας ενώ σε κάποιο σημείο κατά το μήκος του, το τώρα εγκαταλελειμμένο κανάλι του ΤΟΕΒ θα καθαριστεί και από αυτό θα ρέει νερό, εξυπηρετώντας αισθητικούς, σε πρώτη φάση λόγους. Θα βρίσκεται παραπλεύρως του δρόμου, υπερυψωμένος, με ειδικό κράσπεδο και σήμανση. Μετά το υδροδοτούμενο κανάλι, θα ξεκινά ο πεζόδρομος.

Model
Το έργο θα έχει συνολικό μήκος έξι χιλιομέτρων, ενώ το πλάτος του ποδηλατοδρόμου θα είναι 2,35 μέτρα. Κατά το μήκος του πεζοδρόμου, θα τοποθετηθούν παγκάκια, θα φυτεύουν δέντρα για επιπλέον σκίαση καθώς και ηλεκτρικές λάμπες χαμηλής κατανάλωσης τύπου LED.Τα όρια απαλλοτρίωσης παραχωρήθηκαν από τον ΤΟΕΒ και θα αποκατασταθούν όλες οι προσβάσεις στα γύρω οικόπεδα θα διατηρηθούν , οι οποίες μάλιστα θα ασφαλτοστρωθούν.
Το θέμα απασχόλησε χθες εκτός ημερήσιας διάταξης τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου που ενέκρινε την ένταξή του στο Τεχνικό Πρόγραμμα.
Η διαδικασίες για τη δημοπρασία ξεκινούν, και είναι το πρώτο βήμα για την ολοκλήρωση ενός έργου που θα δώσει επιπλέον ώθηση σε ακόμα περισσότερους  κατοίκους του Αγρινίου να χρησιμοποιούν το πιο υγιεινό, οικονομικό και οικολογικό μεταφορικό μέσο. Το περιμένουμε…

Εφημερίδα “Γεγονός”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button