Δυτική Ελλάδα

Ένα «Βουνό Αγάπης» από τους Προσκόπους Αγρινίου

koi-proskopoi-bouno-agapisΕπειδή κανένα παιδί δεν πρέπει να στερηθεί το παιχνίδι, οι Πρόσκοποι του Αγρινίου και κυρίως τα μικρά Λυκόπουλα της πόλης του Αγρινίου, ξεκινούν μια προσπάθεια συλλογής παιχνιδιών, γραφικής ύλης (μολύβια, τετράδια, κλπ), τροφίμων και φαρμάκων και καλούν όλα τα παιδιά και τους γονείς της πόλης του Αγρινίου, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 11:30 το πρωί στην Πλατεία Ειρήνης, μπροστά στο Ταχυδρομείο, να παίξουν και να φέρουν ένα από τα δικά τους παιχνίδια που να είναι λειτουργικό και που πλέον δεν χρησιμοποιούν, ώστε όλα μαζί να σχηματίσουν ένα «ΒΟΥΝΟ ΑΓΑΠΗΣ» και να αποσταλούν σε φορείς και οργανώσεις της πόλης μας αλλά και όλης της Ελλάδας που ασχολούνται με το παιδί και τις ανάγκες του. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν πολλές δραστηριότητες για όλα τα παιδιά της πόλης μας (ανθρώπινο «φιδάκι»-επιτραπέζιο, ομαδικά παιχνίδια, κλπ) αλλά και για τα κάπως μεγαλύτερα παιδιά και το Χριστουγεννιάτικο BAZAAR.

«Χριστός γεννάται σήμερον….», αυτό θα ψάλουν στις εκκλησιές και θα διαλαλούν οι χαρούμενες παιδικές φωνές από σπίτι σε σπίτι, σε λίγες μέρες. Εικόνες που μας ξυπνούν όμορφες αναμνήσεις ….η μαμά τρέχει να προλάβει να κάνει όλες τις απαραίτητες ετοιμασίες για τις γιορτινές μέρες και τα παιδιά ανυπομονούν να ξημερώσει η ημέρα των Χριστουγέννων για να ανοίξουν τα δώρα που θα βρίσκονται κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.


Πόσοι όμως από εμάς σκέπτονται εκείνους που δεν θα ζήσουν τέτοιες στιγμές και κυρίως τα παιδιά που στερηθούν την χαρά ενός παιχνιδιού εφέτος τα Χριστούγεννα;

Ποιος γνωρίζει το νόημα και την αξία αυτών των ημερών;  Ο Χριστός ήρθε στη γη απλά και ταπεινά. Η καρδιά του ήταν γεμάτη αγάπη. Γεννήθηκε σ’ έναν στάβλο γύρω από λίγα ζώα. Έζησε τη ζωή του σαν απλός άνθρωπος και κήρυξε την αγάπη και την προσφορά στον πλησίον.

Ας δώσουμε λίγη από την δική μας αγάπη, στα παιδιά που την έχουν ανάγκη μέσα από ένα παιχνίδι γιατί όπως έχει γράψει η μικρή Νίκη 7 ετών:

«Υπάρχουν δύο είδη αγάπης. Η αγάπη των ανθρώπων και η αγάπη του Θεού.

Αλλά ο Θεός τα έχει φτιάξει και τα δύο».

Το σίγουρο είναι η αγάπη είναι μία και μοναδική… και μέσα από τα παιδιά είναι πραγματική.

Ας ευαισθητοποιηθούμε λοιπόν όσο το δυνατό περισσότερο και ας δώσουμε το παρόν την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Ειρήνης, στις 11:30 το πρωί, γιατί τα παιδιά είναι τα «Λουλούδια της ΖΩΗΣ και η υπόσχεση της ΖΩΗΣ για ΖΩΗ».

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button