ΕκδηλώσειςΠολιτισμός

Ενα βιβλίο-αποκάλυψη για την Βυζαντινή Αιτωλία (φωτο)

“Αιτωλία- αποκαλύπτοντας τον Βυζαντινό πολιτισμό μέσα από τις ανασκαφές”, ο τίτλος του βιβλίου που χθες παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Τράπεζας της Ελλάδος στο Αγρίνιο. Το βιβλίο αποτελεί μιαν επιτομή των επιμέρους βιβλίων του πανεπιστημιακού καθηγητή κ. Αθανασίου Παλιούρα που αφορούν τη γη και την ιστορία της Αιτωλίας.

Ένα βιβλίο δίγλωσσο, μεταφρασμένο και στα Αγγλικά, που ,όπως εξήγησε  στη χθεσινή παρουσίαση ο κ. Παλιούρας, πρόκειται να ενταχθεί στη διδάξιμη ύλη πανεπιστημίων του εξωτερικού, μεταφέροντας και εκεί τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου.

Τη χθεσινή παρουσίαση άνοιξε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου κα. Ευαγγελία Κραβαρίτη, η οποία ιδιαίτερα επέμεινε στη συνολική προσφορά του καθηγητού σε ότι αφορά τις γνώσεις που μέσα από την έρευνά του μας παρείχε για την ιστορία της Αιτωλοακαρνανίας.

Για το βιβλίο, το οποίο είναι μάλιστα αφιερωμένο στη μνήμη του αρχαιολόγου Νίκου Καπώνη, που είχε συμβάλει τα μέγιστα μέσω των ανασκαφών του στο να συλλεχθούν οι πληροφορίες, μίλησαν η κα. Μόνικα Διαμαντή, Αντιπρόεδρος της Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρίας, ο κ. Νίκος Ζαχαριάς Καθηγητής Αρχαιομετρίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο οποίος προέβη μάλιστα σε αναλυτική χρονολόγηση των ευρημάτων αλλά και ο κ. Χρήστος Κατσιμπίνης, επί χρόνια συνεργάτης του κ.Παλιούρα στη δημιουργία των αρχιτεκτονικών  σχεδίων που έγιναν βάση των ανασκαφών.

Την παρουσίαση έκλεισε μιλώντας για το βιβλίου του ο ίδιος ο συγγραφέας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button