Ένα λικεράκι ρόδι είναι ότι πρέπει αυτή την εποχή
Αν δεν έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις το δικό σου λικέρ, ήρθε η ώρα να το προσπαθήσεις. Φτιάξε λοιπόν το δικό σου λικέρ ρόδι για να έχεις να προσφέρεις κάτι ιδιαίτερο και γευστικό ποτό στους επόμενους επισκέπτες σου!
Αν δεν έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις το δικό σου λικέρ, ήρθε η ώρα να το προσπαθήσεις. Φτιάξε λοιπόν το δικό σου λικέρ ρόδι για να έχεις να προσφέρεις κάτι ιδιαίτερο και γευστικό ποτό στους επόμενους επισκέπτες σου!
Υλικά:
-ρόδι 7 κούπες σπόρους
-κονιάκ 7 κούπες
-ζάχαρη 7 κούπες
-κανέλα 1 ξυλάκι
Εκτέλεση:
Βάζουμε την κατσαρόλα στην κουζίνα, ρίχνουμε το κονιάκ, τους σπόρους από τα ρόδια, τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας.
Μόλις βράσει το μίγμα, σβήνουμε την κουζίνα και βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα.
Περιμένουμε για 24 ώρες.
Στη συνέχεια, το μίγμα στην κατσαρόλα το στραγγίζουμε και το ποτό μας είναι έτοιμο!
Θέλεις και άλλες συνταγές με ρόδι; Δες την επόμενη συνταγή για να φτιάξεις ένα καταπληκτικό, τέλειο, φανταστικό λουκούμι ρόδι! Άλλη μία εξαιρετική δημιουργική μαγειρική έμπνευση.
Υλικά – Εκτέλεση:
ποτήρι κρασιού
4 φλ. ζάχαρη
1 1\2 φλ. νερο
χυμό από 1\2 λεμόνι.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε 2 φλ. ρόδι χυμό φρέσκο 3\4 φλ. νερό 1 φλ. κορν Φλάουερ κ μια βανίλια κ το βράζουμε μέχρι να δέσει κ να γίνει διάφανη η κρέμα.
Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα ρίχνοντας σε δόσεις το σιρόπι μας .. Βράζουμε μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει το μίγμα μας από την κατσαρόλα, για 25′ περίπου.
Συνεχίζουμε και ρίχνουμε 4-5 καρύδια χοντροκομμένα.
Σε ταψακι [ Αναλογα το παχος που θελουμε το λουκουμι μας χρησιμοποιουμε κ το αναλογο ταψακι η ταπερ] ρίχνουμε ινδοκαρυδο να καλυφθεί ο πάτος του κ ρίχνουμε το μίγμα μας.
Σκεπάζουμε την επιφάνεια ξανά με ινδοκαρυδο.
Αφήστε να κρυώσει κ κόψτε σε κομμάτια με μαχαίρι βρεγμένο σε νερό για να μη κολλάει.
Μία ιδέα είναι να κοψετε μπουκιτσες το μισό ταψί κ το υπόλοιπο το έκανα ρολακι.