Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ένα γιοτ αξίας 200 εκ. στην Ιθάκη

Στον κόλπο του Σκινου στην Ιθακη βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες η θαλαμηγός Olivia O, κόστους 200 εκατ. δολαρίων, που ανήκει στον Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο Εγιάλ Όφερ.

Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr, ο Όφερ επισκέπτεται από το 2020 με το Olivia O την Ιθάκη, αγκυροβολώντας στα ήρεμα νερά του αγαπημένου του κόλπου του Σκίνου, που προτιμούν όσοι διάσημοι επισκέπτονται το νησί.


Ποιος είναι ο Εγιάλ Οφέρ

Ο Όφερ είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες και επενδυτές του Ισραήλ, με περιουσία 14,6 δισ. δολάρια. Πιο συγκεκριμένα, είναι Πρόεδρος της Ofer Global, η οποία ηγείται του ιδιωτικού χαρτοφυλακίου διεθνών επιχειρήσεων του ομίλου στον τομέα της ναυτιλίας, των ακινήτων, της ενέργειας, της τεχνολογίας, των τραπεζών και των επενδύσεων, με περισσότερους από 30.000 υπαλλήλους σε 15 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Συμμετέχει επίσης στο διοικητικό συμβούλιο της Royal Caribbean Group και στο συμβουλευτικό συμβούλιο του Bloomberg New Economy Forum.

Ο Εγιάλ Όφερ ίδρυσε το τμήμα ναυτιλίας του ομίλου, Zodiac Group, στη δεκαετία του 1970 μαζί με τον πατέρα του, τον αείμνηστο Σάμι Όφερ, και την ενσωμάτωσε σε έναν από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς ναυτιλιακούς στόλους στον κόσμο, λειτουργώντας σήμερα έναν διαφοροποιημένο στόλο με περισσότερα από 160 πλοία παγκοσμίως, προτού ακολουθήσει η διαφοροποίηση του ομίλου σε ακίνητα και σε άλλους τομείς.

Ο Ισραηλινός μεγιστάνας ηγείται του Global Holdings Group, ενός ομίλου με ακίνητα άνω των 10 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών, που ειδικεύεται σε κτίρια γραφείων μεγάλης κλίμακας, ξενοδοχεία και πολυτελείς οικιστικές κατασκευές. Ηγείται επίσης του O.G Energy division που συμπεριλαμβάνει έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που επικεντρώνονται σε αιολικά, ηλιακά και δασοκομικά, και είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή μονάδων FSO και FPSO μέσω των Omni Offshore Terminal.

Σε συνδυασμό με τα επιχειρηματικά του ενδιαφέροντα, ο Όφερ είναι ένας πολύ αφοσιωμένος φιλάνθρωπος, έχοντας κληρονομήσει από την οικογένειά του το μύθο της φιλανθρωπικής δράσης τον οποίο υπερασπίζεται με συνέπεια.

Το 2020, ο Όφερ βρέθηκε για άλλη μια φορά στο Top 100 του Lloyd’s List. Το Olivia O τώρα του κόστισε το 2018 200 εκατ. ευρώ ενώ τα ετήσια έξοδά του κυμαίνονται από 15-20 εκατ. ευρώ.

Είναι 72 ετών κάτοικος Monte Carlo του Monaco, παντρεμένος με 4 παιδιά.

protothema.gr

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button