ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

ΕΜΥ για κακοκαιρία «Μήδεια»: «Στην Αττική χιόνιζε 36 ώρες», χιονιάς 40ετίας

«Μια από τις εντονότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 40 ετών» προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια».

Στο έγγραφο της ΕΜΥ περιγράφεται με λεπτομέρειες η εκκίνηση καθώς και η εξέλιξη της κακοκαιρίας «Μήδεια», που είχε ως συνέπεια να προκληθούν πολύ σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, την ύδρευση και στο οδικό δίκτυο.

Η ΕΜΥ αναφέρει για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των χιονοπτώσεων:

«Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν τα ξημερώματα Δευτέρας 15/2 (ώρα 5:00 τοπική) κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής. Σε αυτή τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας, οι χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν στα υπόλοιπα βόρεια τμήματα του νομού και αργότερα στα ανατολικά. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας συνεχίστηκαν και στο κέντρο της πόλης της Αθήνας».

«Οι χιονοπτώσεις ήταν πυκνές καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης 16/2, με πολύ μεγάλες εντάσεις σε όλο τον νομό. Επηρέασαν το κέντρο της πόλης της Αθήνας για 24 ώρες». Η συνολική διάρκεια των χιονοπτώσεων, προσθέτει η ΕΜΥ, «ήταν οι 36 ώρες στην Αττική, με τις μεγάλες εντάσεις να καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας επί 24 ώρες και να συνοδεύονται από ύψος χιονιού περί τα 20-25 εκατοστά».

ΕΜΥ: Από τις μεγαλύτερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 40 ετών

Το έγγραφο αναφέρει ότι «με βάση τα ιστορικά στοιχεία της ΕΜΥ, η χιονόπτωση κατατάσσεται σε μια από τις εντονότερες των τελευταίων 40 ετών».

gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button