Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Εμβόλιο για τον κορωνοϊο: Τρία τα πιο ελπιδοφόρα λέει ο Τσιόδρας

Τον τελευταίο μήνα έχει προχωρήσει ο εμβολιαστικός σχεδιασμός εξήγησε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Για τρια πιο ελπιδοφόρα εμβόλια για τον κορωνοϊό (σ.σ. πρόκειται για τα εμβόλια της Astrazeneca, της Pfizer και της Moderna) για τα οποία περιμένουμε αποτελέσματα είτε στο τέλος Νοεμβρίου είτε στις αρχές Δεκεμβρίου καθώς «έχουν καλά αποτελέσματα στις φάσεις 1 και 2» έκανε λόγο ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση της Πέμπτης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


«Το καθένα από αυτά έχει δIαφορετικό μηχανισμό κατασκευής και διαφορετική αποθήκευση. Ο κ. Κικίλιας τον τελευταίο μήνα έχει προχωρήσει σε σχεδιασμό της εμβολιαστικής προσπάθειας που έχει πολλές παραμέτρους» πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας.

Όπως εξήγησε «υπάρχει ήδη εισήγηση για τις κατηγορίες πολιτών που θα εμβολιαστούν πρώτα. Θα υπάρχει ιεράρχηση γιατί δεν θα είναι όλη η ποσότητα διαθέσιμη».

Η Ελλάδα συμμετέχει με διαφάνεια μέσω της κοινής ευρωπαϊκής προμήθειας ώστε να γίνει ισότιμα η διανομή, συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας.

«Η προσπαθεια για το εμβόλιο θα περπατήσει. Κανείς δεν μπορεί να πει αν θα έχουμε δόσεις στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2021. Περιμένουμε με αγωνία πότε θα έχουμε θετικά στοιχεία για αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε αποτελέσματα για τους πρωτοπόρους τρεις και μετά θα ακολουθήσουν άλλα τέσσερα εμβόλια. Και θα έρθουν γρήγορα τον άλλο χρόνο οι υπόλοιποι» πρόσθεσε καταλήγοντας ότι «από τώρα σχεδιάζουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τα λογιστικά προβλήματα με τα εμβόλια».

Πηγή: protothema.gr

 

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button