ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Εμβολιασμός υγειονομικών: Μικρές οι απώλειες στο προσωπικό των Κέντρων Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας

Μικρές είναι σε γενικές γραμμές οι απώλειες στο προσωπικό των Κέντρων Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας, από τη στιγμή που παρήλθε η προθεσμία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ενδεικτικά, στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου, εμβολιασμένοι είναι οι 82 από τους συνολικά 85 υγειονομικούς. Ένας από αυτούς έχει νοσήσει από κορωνοϊό προσκομίζοντας μάλιστα το σχετικό πιστοποιητικό και δύο είναι οι αυτοί που δεν προσκόμισαν, μέχρι στιγμής πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Σημειώνεται μάλιστα ότι και στις δύο περιπτώσεις έχουν εκδοθεί αναρρωτικές άδειες.

Τρεις του Κέντρου Υγείας Αμφιλοχίας έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας σε σύνολο 46 εργαζόμενων. ένας εκ των οποίων ιατρός. Μία αντικατάσταση ανεμβολίαστου υπήρξε στο προσωπικό φύλαξης του Κέντρου Υγείας (σ.σ.: η φύλαξη έχει αναληφθεί από ιδιωτική εταιρεία). Τέλος, ένας εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ Αμφιλοχίας τέθηκε και αυτός με τη σειρά του σε αναστολή, καθότι δεν προσκόμισε πιστοποιητικό νόσησης/ εμβολιασμού.

Στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού, τέλος, από τους 43 υγειονομικούς εμβολιασμένοι είναι οι 39. Δύο έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και δύο δεν προσκόμισαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αναμένοντας την επίδοση του εγγράφου αναστολής εργασίας.

Πανομοιότυπη εικόνα παρουσιάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες και στα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας του νομού, γεγονός ενδεικτικό της συνολικής εικόνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button