Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Εμβόλια: Αρχίζουν τη Μεγάλη Τετάρτη οι εμβολιασμοί για τους 30-39

Τη Μεγάλη Τετάρτη ξεκινούν οι εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας 30 – 39. Μία ημέρα νωρίτερα ανοίγει η πλατφόρμα για τις δηλώσεις.

Τη Μεγάλη Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού των πολιτών που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών, ενώ η πλατφόρμα για τις δηλώσεις ανοίγει μία ημέρα νωρίτερα. Σημειώνεται πως την Τετάρτη 21 Απριλίου ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε πως οι εμβολιασμοί της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας θα γίνουν μόνο με δόσεις εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca, καθώς υπάρχουν δόσεις προς διάθεση.

Παράλληλα γίνεται γνωστό πως οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν κανονικά το Πάσχα ενώ τα εμβολιαστικά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά μόνο την Κυριακή του Πάσχα, ενώ κανονικά θα γίνονται εμβόλια Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο, αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Διαβάστε επίσης: Πάσχα στην πόλη, τον Μάιο στα χωριά – Στις 3 εστίαση, 15 τουρισμός και μετακίνηση

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς της ηλικιακής ομάδας από 40 έως 49, αλλά αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες. Με βάση τον προγραμματισμό της Επιτροπής Εμβολιασμών, οι εμβολιασμοί που ακολουθούν είναι οι εξής:

  • Τετάρτη, 21 Απριλίου: Ανοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 55-59
  • Σάββατο, 24 Απριλίου: Ηλικιακή ομάδα 50 – 54 ετών
  • Μεγάλη Τρίτη, 27 Απριλίου: Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-39 με ΑstraZeneca – Την επόμενη ημέρα ξεκινούν οι εμβολιασμοί
  • Tις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις ηλικιακές ομάδες 40-44 και 45-49.

Ξεκινάει ο εμβολιασμός με Johnson & Johnson

Παράλληλα με τον εμβολιασμό της ηλικακής ομάδας 30-39 ετών, στη «μάχη» κατά του κορονοϊού όπως προαναφέρθηκε μπαίνει τελικά και το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, στις 5 Μαΐου ξεκινούν οι εμβολιασμοί. Τα εμβόλια της Johnson & Johnson είχαν «παγώσει» λόγω 6 περιστατικών θρομβώσεων που είχαν καταγραφεί στην Αμερική.

Μετά την απόφαση όμως του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) αλλά και των αντίστοιχων υγειονομικών αρχών στις ΗΠΑ, ξεκινούν κανονικά οι εμβολιασμοί και με τα εμβόλια της Johnson & Johnson σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ήδη κάποιες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αρχίσει τη διαδικασία ενώ στις αρχές Μαΐου ακολουθεί και η χώρα μας με βάση τον προγραμματισμό από τα εμβολιαστικά κέντρα. Πάντως, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδώσει και επισήμως την απόφασή της η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η οποία θα κινηθεί βάση των οδηγιών του ΕΜΑ.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button