Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Επιστολή του Εμποροβιομηχανικού Μεσολογγίου για τα χρέη των ΤΟΕΒ

Ζητά από την ΔΕΗ να μην κόψει το ρεύμα στα αντλιοστάσια

Με επιστολή του στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκη , το Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικο;y Συλλόγου του Μεσολογγίου ζητά την θετική εξέταση του αιτήματος που έχουν καταθέσει ΤΟΕΒ της Αιτωλοακαρνανίας, ώστε να μην διακοπεί η ηλεκτροδότηση αντλιοστασίων εξαιτίας των χρέων των Οργανισμών αυτών.

Αναλυτικά η επιστολή:


“Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου ζητάει όπως ανταποκριθείτε στο αίτημα των Τ.Ο.Ε.Β. Μεσολογγίου, Νεοχωρίου, Κατοχής, Λεσινίου, Παραβόλας και Φυτειών ώστε να μη διακοπεί το ρεύμα στα αρδευτικά αντλιοστάσια των περιοχών αυτών, διότι αυτό θα έχει ολέθριες συνέπειες για την πρωτογενή παραγωγή του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Αναλυτικότερα, ο συγκεκριμένος νομός είναι κατά κύριο λόγο αγρο-κτηνοτροφικός. Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της «Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», δείχνουν ότι στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και Ναυπακτίας μόνο υπάρχουν 125.740 στρέμματα ελαιόδεντρων, 63.052 στρέμματα με αραβόσιτο καθώς και 15.693 στρέμματα με εσπεριδοειδή.  Στους Δήμους Αγρινίου και Ξηρομέρου οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε ελιά, τριφύλλι, αραβόσιτο, σιτάρι κ.α. καταλαμβάνουν, επίσης, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι γης.

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου, έχοντας γνώση των παραπάνω στοιχείων, υποστηρίζει πλήρως το αίτημα των Τ.Ο.Ε.Β. και ζητάει από την πλευρά του να ανταποκριθείτε θετικά σε αυτό. Επιπρόσθετα, σας επισημαίνουμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για ρύθμιση των παλαιών χρηματικών οφειλών των παραπάνω Τ.Ο.Ε.Β. σε 120 δόσεις, καθώς δεν θα πρέπει να επιβαρυνθούν οι νυν εμπλεκόμενοι αγρότες, παραγωγοί και επιχειρηματίες από τους κακούς χειρισμούς και τις λανθασμένες επιλογές προηγούμενων διοικήσεων.

Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας το καθολικό αίτημα του Νομού μας, καθώς η διακοπή του ρεύματος στα αρδευτικά αντλιοστάσια των περιοχών καθώς και η μη ρύθμιση των χρηματικών οφειλών θα οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή της περιφερειακής μας ενότητας, σε μία περίοδο που ήδη χαρακτηρίζεται από μεγάλη οικονομική ύφεση.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!”

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button