Γεγονότα

Εμπορικός Σύλλογος : Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση Μπεσίνη

geg-epimel-emporoi2Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση  του Εμπορικού Συλλόγου του Αγρινίου, στην οποία το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην παραίτηση που υποβλήθηκε στο τέλος του χρόνου από τον πρόεδρο κ. Μπεσίνη, με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου.

Η Γ.Σ αποφάσισε να μην κάνει αποδεκτή την παραίτηση , στην οποία δεν επέμεινε ο κ. Μπεσίνης ενώ ουσιαστικά υπήρξε αποδοχή ότι λήφθηκε λάθος απόφαση του Δ.Σ. για να ανοίξουν τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του χρόνου, τη στιγμή που είχαν ανοίξει ξανά στις 21 Δεκεμβρίου. Στο γεγονός ότι η απόφαση ναι μεν ήταν “παράτυπη” αλλά έπρεπε να ληφθεί λόγω πίεσης από εμπόρους αλλά και του χρόνου, εστίασε ο κ. Κωστίκογλου, μέλος της Διοίκησης και πρόεδρος της ΟΕΣΒΔΕΝ.

geg-epimel-emporoi1Έτσι ο Παναγιώτης Μπεσίνης επιστρέφει στα καθήκοντα του.

geg-epimel-emporoi3Ακόμη συζητήθηκε και εγκρίθηκε ο διοικητικός απολογισμός και ο προγραμματισμός, ο οικονομικός απολογισμός για το 2014 και ο προϋπολογισμός για το 2015. Έγινε ακόμη επικύρωση των θέσεων του Δ.Σ. του Συλλόγου για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και τη νομοθέτηση της Κυριακάτικης αργίας. Οι έμποροι επισήμαναν πως πρέπει να κατοχυρωθεί νομοθετικά το 48ωρο και  τα τρία απογεύματα κλειστά. Γι’αυτό θα ζητηθεί και σε συνεργασία με τα ανώτατα όργανα συνάντηση με την νέα πολίτη ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου.

geg-epimel-emporoi4Για το θέμα του θερινού πενθημέρου αποφασίστηκε να γίνει έκτακτη σύσκεψη σε λίγο καιρό, αφού θεωρήθηκε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να παρθούν αποφάσεις για το καλοκαίρι. Για το συγκεκριμένο θέμα θα αποφασιστει εάν θα γίνει Συνέλευση ή εάν θα διανεμηθεί ερωτηματολόγιο που θα απαντηθεί από τα μέλη του Συλλόγου.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

 

Πραγματοποιήθηκε στις 11-2-2015 η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.

Μετά τις εισηγήσεις του Δ.Σ., τις παρεμβάσεις, τις τοποθετήσεις των μελών και τον διάλογο, η Γενική Συνέλευση έλαβε τις εξής αποφάσεις:

 

1)     Ενέκρινε τον Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό για το 2014, όπως και τον Διοικητικό Προγραμματισμό και Οικονομικό Προϋπολογισμό για το 2015.  

2)     Επικαιροποίησε τις θέσεις και κατέγραψε την απόφασή της για διεκδίκηση λύσεων στα θέματα της Ασφαλιστικής και Φορολογικής νομοθεσίας, όπως αυτά έχουν εγκριθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας μας.

3)     Εμμένει στην διεκδίκηση της λειτουργίας των καταστημάτων 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά και υποχρεωτική εφαρμογή από όλους. Ταυτόχρονα απαιτεί την άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, με εξαίρεση αποκλειστικά και μόνο την Κυριακή προ των Χριστουγέννων ή 2 Κυριακών μόνο όταν αυτές ημερολογιακά είναι η 24η και 31η Δεκεμβρίου.

4)      Δέχτηκε την αυτοκριτική του Δ.Σ. και την παραδοχή του ότι παραβίασε κορυφαία απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, την συνδικαλιστική δεοντολογία και την καταστατική νομιμότητα, αποφασίζοντας το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 28-12-2014, γεγονός που οδήγησε και σε παραίτηση τον Πρόεδρο του Συλλόγου. Η ομολογία, αναγνώριση και παραδοχή της αντικαταστατικής ενέργειας από μέρους του Δ.Σ., κρίθηκαν επαρκής λόγος για να μην προχωρήσει στην καθαίρεση του Δ.Σ. και την προκήρυξη εκλογών. Κατόπιν τούτου ο υπό παραίτηση Πρόεδρος του Δ.Σ. Μπεσίνης Παναγιώτης επανέρχεται στη θέση του Προέδρου με την ίδια απόφαση της.

5)     Συμφώνησε στην συντομότατη πραγματοποίηση συνάντησης με τον Υπουργό κ. Σταθάκη για το σύνολο των θεμάτων, αιτημάτων και διεκδικήσεων των μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων, σύμφωνα με τις αποφάσεις της.

6)     Τέλος, εξουσιοδότησε το Δ.Σ. τον Μάιο του 2015 ή με νέα σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης ή με ειδικό ερωτηματολόγιο στα μέλη του Συλλόγου να οργανώσει τη λήψη απόφασης για εφαρμογή ή όχι θερινού πενθημέρου το 2015.             

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ Γ.Σ.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

ΠΑΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΡΗΓΑ ΕΦΗ

ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ΘΥΜΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close