Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: «Ξεχειλίζει η αγανάκτηση των εμπόρων για το θέμα των επιταγών»

Γίνεται λόγος για απαράδεκτη καθυστέρηση της Κυβέρνησης σε επιστολή του

«Αγανάκτηση επικρατεί ανάμεσα στους συναδέλφους Εμπόρους της Πόλης μας με την εντελώς αδικαιολόγητη και απαράδεκτη καθυστέρηση της Κυβέρνησης στο θέμα των επιταγών».

Τα παραπάνω αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου σε επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη  και Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νικόλαο Παπαθανάση.

Αναλυτικά:

«ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ

Αγανάκτηση επικρατεί ανάμεσα στους συναδέλφους Εμπόρους της Πόλης μας με την εντελώς αδικαιολόγητη και απαράδεκτη καθυστέρηση της Κυβέρνησης στο θέμα των επιταγών η οποία δεν έχει δώσει λύση μέχρι τώρα, παρά τις υποσχέσεις της ότι θα ψηφισθεί νόμος για την προστασία τους για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο καθώς και να δοθεί παράταση για τις επιταγές του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ανέδειξε από την αρχή του έτους την ανάγκη έγκαιρης λύσης στο θέμα των επιταγών και το επανάφερε ακόμη δύο φορές και με επιστολές του τον ίδιο μήνα στην Κυβέρνηση, για να μην επαναληφθούν οι ίδιες πρακτικές με εκείνες του Νοεμβρίου, λύση δηλαδή στο παρά ένα και έτσι να κορυφώνεται η αγωνία των συναδέλφων .

Ζητάμε από την Κυβέρνηση ΑΜΕΣΑ λύση με τη ψήφιση του Νόμου όπως έχει ανακοινωθεί και να δοθεί εντολή στις Τράπεζες να μην χρεώσουν με έξοδα όσες επιταγές έχουν ήδη εμφανιστεί προς είσπραξη.

Και αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο όπου η Αγορά προσπαθεί και πάλι για δεύτερη φορά σε ένα χρόνο να βρει τον βηματισμό της μετά από δύο και πλέον μήνες με κλειστά τα καταστήματα .

Ελπίζει να πάρει μια μικρή ανάσα από την επανεκκίνηση της την περίοδο των εκπτώσεων αλλά σίγουρα αυτό από μόνο του δεν φθάνει και περιμένει να υπάρξει γενναία στήριξη από την Πολιτεία.

Η πολύ μικρή επιστρεπτέα προκαταβολή και ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ δεν φθάνει σαν βοήθημα μπροστά στις μεγάλη ζημιά που έχει γίνει σε ένα χρόνο. Περιμένουμε την 6η επιστρεπτέα που έχει ανακοινωθεί και ζητάμε να είναι ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ όπως και για τις προηγούμενες γιατί η αγορά έχει ανάγκη από βοήθημα – επιχορήγηση και όχι δανεικά που δεν θα μπορεί να τα επιστρέψει και είναι θετικό ότι έγινε δεκτό σχετικό αίτημα από την Ευρωπαϊκή επιτροπή.

Οι μικρές επιχειρήσεις του Λιανικού Εμπορίου περίμεναν να λάβουν στήριξη και βοήθεια από την Περιφέρεια από το πρώτο πρόγραμμα, αλλά αυτή ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΦΘΑΣΕ, αφού τα κριτήρια που τέθηκαν ουσιαστικά τις απέκλεισαν.

Οι ελπίδες πλέον στέφονται στο δεύτερο πρόγραμμα της Περιφέρειας που έχει ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα για να μπορέσουν να λάβουν ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ και τελικά το Λιανικό Εμπόριο ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΗΘΕΙ και πάλι.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ                            ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button