ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Εμπορικός Σύλλογος: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι έμποροι για την ειδική άδεια εισόδου στους πεζόδρομους

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ενημερώνει τον εμπορικό κόσμο της πόλης ότι εγκρίθηκε ο «Κανονισμός Λειτουργίας Πεζόδρομων και Οδών Ήπιας Κυκλοφορίας Δήμου Αγρινίου».

Παραθέτει παράλληλα συνοπτικά δεδομένα που ισχύουν για την εξυπηρέτηση των εμπορικών καταστημάτων, για τα οποία και για λόγους φορτοεκφόρτωσης εμπορεύματος απαιτείται ειδική άδεια από το Δήμο Αγρινίου, η οποία χορηγείται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου εμπόρου στην οποία επισυνάπτεται αντίγραφο της άδειας λειτουργίας του καταστήματος και αντίγραφο  άδειας κυκλοφορίας του οχήματος.

Συγκεκριμένα:

«Συνάδελφοι,

Η ειδική άδεια εισόδου, αφορά τα ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ επιβατικά αυτοκίνητά σας και σας ενημερώνουμε ότι με την 3/2020 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε ο «Κανονισμός Λειτουργίας Πεζόδρομων και Οδών Ήπιας Κυκλοφορίας Δήμου Αγρινίου», ο οποίος τροποποιήθηκε με την 116/2020 απόφαση Δ.Σ. Συνοπτικά αναφέρουμε ότι για την εξυπηρέτηση των εμπορικών καταστημάτων ισχύουν τα παρακάτω:

·         Επιτρεπόμενες ώρες εισόδου στους πεζοδρόμους για φορτοεκφόρτωση είναι από 7:00π.μ. – 9:30π.μ. και από 14.00 μ.μ. έως και ώρα 17.30 μ.μ. για όλες τις ημέρες εξαιρούμενων των Κυριακών και Αργιών. Κατά την είσοδο σε πεζόδρομο για φορτοεκφόρτωση  απαγορεύεται αυστηρά η στάθμευση και επιτρέπεται μόνο μικρής διάρκειας στάση.
·         Η κίνηση στους πεζοδρόμους οχημάτων τροφοδοσίας τα οποία διαθέτουν επαγγελματική άδεια κυκλοφορίας (μικτού βάρους μέχρι τεσσάρων (4) τόνων) επιτρέπεται χωρίς τη χορήγηση ειδικής άδειας.
·         Η κίνηση στους πεζοδρόμους κατά τις ανωτέρω επιτρεπόμενες ώρες φορτοεκφόρτωσης, των ιδιωτικής χρήσης οχημάτων τα οποία ανήκουν σε ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές καταστημάτων, γίνεται με ειδική άδεια από το Δήμο Αγρινίου, η οποία χορηγείται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου εμπόρου στην οποία επισυνάπτεται αντίγραφο της άδειας λειτουργίας του καταστήματος και αντίγραφο  άδειας κυκλοφορίας του οχήματος.

Οι αιτήσεις παραδίδονται ή αποστέλλονται στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών – Παλαιό Δημαρχείο Νεάπολης, Νεάπολη ΤΚ 30150 – Τηλέφωνο: 2641360733, 2641360730

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button