Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου για νέο lockdown: «Στο ίδιο έργο θεατές»

Με επιστολή του στον Πρωθυπουργό και τους αρμοδίους υπουργούς, το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, εκφράζει την δυσαρέσκεια του για το νέο κλείσιμο της αγοράς.

Ο ιστορικός Σύλλογος του Αγρινίου, καλεί τους τοπικούς βουλευτές και φορείς να πάρουν θέση, τη στιγμή που από επίσημα χείλη έχει πολλές φορές ειπωθεί πως το λιανεμπόριο ως δραστηριότητα και με τα μέτρα που λαμβάνονται από τους εμπόρους, δεν είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες διάδοσης του κορωνοϊού.

Η επιστολή:

“Κύριε Πρωθυπουργέ

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη πρώτη φορά που η Κυβέρνηση έλαβε τα πρώτα μέτρα, ανάμεσά τους και το κλείσιμο των καταστημάτων του Λιανικού Εμπορίου, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Από εκείνη την φορά και στη διάρκεια ενός έτους, η Πολιτεία αποφάσισε να το κάνει ακόμη δύο φορές, επιλέγοντας ανάμεσα στα άλλα μέτρα και το κλείσιμο της αγοράς, εφαρμόζοντας τη μέθοδο του “ακορντεόν”, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών στα θέματα της υγείας, των οποίων την γνώμη, ασφαλώς, σεβόμαστε.

Θα θέλαμε, όμως, να μας απαντήσετε στο ερώτημα αν οι μικρές επιχειρήσεις του Λιανικού Εμπορίου είναι μέρος του υγειονομικού προβλήματος που εδώ και ένα χρόνο ταλαιπωρεί την παγκόσμια κοινότητα και την ελληνική κοινωνία.

Και εάν αυτό πράγματι συμβαίνει, θα θέλαμε να μας πείτε τα στοιχεία εκείνα που το επιβεβαιώνουν.

Εάν όμως δεν συμβαίνει αυτό, όπως και εσείς με δηλώσεις σας έχετε αναγνωρίσει εδώ και αρκετούς μήνες, ότι το Λιανικό Εμπόριο δεν είναι ο χώρος όπου ευνοείται η μετάδοση του κορωνοϊού, τότε γιατί επιλέγετε να κλείνετε τα καταστήματα της Αγοράς; Η υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά των συναδέλφων εμπόρων, των εργαζομένων και των καταναλωτών, σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, το έχουν αποδείξει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Κι αντί να έχουν την αναγνώριση από την Πολιτεία, υποχρεώνονται να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους χωρίς να είναι υπεύθυνοι για τις εξελίξεις την ίδια στιγμή που λειτουργούν οι υπεραγορές τροφίμων, οι τράπεζες κλπ., όπου η προσέλευση είναι μεγάλη.

Σε αυτούς τους χώρους δεν μεταδίδεται ο κορωνοϊός; Είναι γεγονός ότι μετά από ένα χρόνο υπάρχει κόπωση σε όλους, όμως η στάση του καθενός μας δεν αφορά μόνο την ατομική του προστασία, καθορίζει τελικά την λειτουργία ολόκληρων κλάδων της Οικονομίας, την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων και των εργαζόμενων σε αυτές.

Σε αυτή την αρνητική για τις επιχειρήσεις της Αγοράς εξέλιξη, καλούμε να πάρουν θέση δημόσια οι βουλευτές του Νομού, καθώς και η Περιφερειακή και Τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να πάψει επιτέλους ένας σημαντικός κλάδος της τοπικής Οικονομίας να αδικείται καταφανώς από τις αποφάσεις της Πολιτείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button