sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Κατρακύλησε ο τζίρος των καταστημάτων του Αγρινίου στην εορταστική περίοδο

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου με το τέλος του χρόνου αλλά και της εορταστικής περιόδου διενήργησε έρευνα, όπως κάθε χρόνο, της τοπικής αγοράς για την κίνηση και τους τζίρους σε ετήσια βάση αλλά και για την εορταστική περίοδο, πάντα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Σε ετήσια βάση υπήρξε πτώση του τζίρου που κυμαίνεται από -10% ως -30% ενώ η μεγαλύτερη πτώση αφορά τους κλάδους ένδυσης και υπόδησης και ως προς το ποσοστό αλλά και ως προς το πλήθος των επιχειρήσεων.

Για την εορταστική περίοδο τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν αύξηση της πτώσης και ως προς τα ποσοστά που κυμαίνονται από -20% ως και -50% αλλά και ως προς το πλήθος των επιχειρήσεων που ρωτήθηκαν που αγγίζει το ποσοστό του 98%.

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

“Το 2019 ήταν μια ακόμη δύσκολη χρονιά για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Η ευρύτερη περιοχή, ο νομός, η πόλη μας…ουραγοί για ακόμη μια χρονιά στην συνολική κατάταξη της ελληνικής επικράτειας, βίωσαν ακόμη δυσκολότερα την χρονιά που μόλις μας άφησε.
Αυτό όπως είναι λογικό άφησε το αρνητικό αποτύπωμά του και στην εικόνα της αγοράς μας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με το τέλος του χρόνου αλλά και της εορταστικής περιόδου, διενήργησε μια έρευνα της τοπικής αγοράς για την κίνηση και τους τζίρους σε ετήσια βάση αλλά και για την εορταστική περίοδο, πάντα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (2018).

Το δείγμα της έρευνας ήταν αντιπροσωπευτικό, αφορούσε όλους τους κλάδους εμπορίου που δραστηριοποιούνται στην πόλη, είχε επαρκή χωροταξική διασπορά σε σχέση με το εμπορικό κέντρο αλλά και την περιφέρεια του αστικού ιστού και οι επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος διέθεταν το ΄΄τεκμήριο΄΄ της αξιοπιστίας.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ και για να μην γινόμαστε κουραστικοί παραθέτοντας αναλυτικά τα στοιχεία που συνελέγησαν (αν και είναι διαθέσιμα) τα αποτελέσματα της έρευνας κατέδειξαν τα εξής:

– Γενικά και σε ετήσια βάση υπήρξε πτώση του τζίρου που κυμαίνεται από -10% ως -30%.
– Η μεγαλύτερη πτώση αφορά τους κλάδους ένδυσης και υπόδησης και ως προς το ποσοστό αλλά και ως προς το πλήθος των επιχειρήσεων.
– Το 95% των επιχειρήσεων δήλωσε πτώση (μικρότερη ή μεγαλύτερη) στο σύνολο του χρόνου ενώ μόλις ένα 5% δήλωσε ότι ο τζίρος κινήθηκε περίπου στα περσινά επίπεδα.
– Για την εορταστική περίοδο (Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά 2019) τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν αύξηση της πτώσης και ως προς τα ποσοστά που κυμαίνονται από -20% ως και -50% αλλά και ως προς το πλήθος των επιχειρήσεων που ρωτήθηκαν που αγγίζει το ποσοστό του 98%.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου δημοσιοποιεί σήμερα τα στοιχεία αυτά επειδή θεωρούμε ότι η κατάσταση στην αγορά δεν αφορά μόνο τους εμπόρους της πόλης αλλά επειδή στην πραγματικότητα αποτυπώνει την εικόνα και την κατάσταση του συνόλου των νοικοκυριών και της κοινωνίας, αφορά τελικά και το σύνολο των συμπολιτών μας.
Ητοπική κοινωνία και αγορά (μικρογραφία της ελληνικής στο σύνολό της) μετά από 10 δραματικά και απάνθρωπα χρόνια κρίσης, συνεχίζει να βιώνει συνθήκες υπέρμετρα δύσκολες και δυσανάλογα αντίξοες.
Οφείλουμε όλοι (και πρώτα και κύρια οι έμποροι που συνδικαλιστικά εκπροσωπούμε) όχι μόνο να προβληματιστούμε αλλά ουσιαστικά και πραγματικά να αφυπνιστούμε.

Υ.Γ.: Τέλος και εν όψει των χειμερινών εκπτώσεων που την Δευτέρα 13-1-2020 ξεκινούν και επισήμως, το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου καλεί τους συμπολίτες καταναλωτές να στηρίξουν με τις αγορές τους την τοπική αγορά και τις τοπικές επιχειρήσεις όπως επίσης καλεί και τους συναδέλφους εμπόρους με πραγματικές και ουσιαστικές εκπτώσεις να στηρίζουν και να υπερασπιστούν την αξιοπιστία και την φερεγγυότητα του θεσμού και του κλάδου μας”.

4 Σχόλια

 1. τζιρο εννοουν αυτα που κοβουν αποδειξεις? α καταλαβα….για αυτο και ειναι τα νουμερα χαμηλοτερα…..ενας στους δεκα κοβει πλεον αποδειξη….

 2. Κούλη δεν θέλατε;
  12 δις στις τράπεζες για ανακεφαλαιοποίηση ψίχουλα στην αγορά και κομμένα όλα τα επιδόματα.
  Εποχικής εργασίας ο άλλος πέρυσι πήρε δώρο 360 + 360=720 ευρώ από τον ΟΑΕΔ φέτος 390 + 45 ευρώ δώρο.
  Ούτε τα τέλη κυκλοφορίας καλά καλά δεν πληρώνεις.
  Ετοιμαστείτε για τα χειρότερα!Τα ξαναλέμε σε 4 χρόνια αααν δεν έχετε κλείσει οι μισοί…

 3. Όταν έχεις black Friday και στο καπάκι εκπτώσεις ποιος θα πάει χριστουγεννιάτικα; Τα λεφτά είναι λίγα πάνε οι παλιές εποχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button