Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εμπορικός Σύλλογος Αμφιλοχίας: “Κλείσαμε τα μαγαζιά μας, αλλά δεν κλείνουμε τα μάτια”

“Η κυβέρνηση, με τα μέτρα που ανακοίνωσε για τον κορωνοϊό, επιλέγει για άλλη μια φορά να βάλει πλάτη στους μεγαλοεργοδότες και τα μονοπώλια και να αφήσει ακάλυπτους αυτοαπασχολούμενους και μικρομάγαζα, εργαζόμενους, μικρούς αγρότες, άνεργους και συνταξιούχους”, αναφέρεται σε ανακοινωση του Εμπορικού Συλλόγου της Αμφιλοχίας, όπου και παρατίθενται μια σειρά από αιτήματα για την στήριξη της δημόσιας υγείας και του εμπορικού κόσμου: .

“Κλείσαμε τα μαγαζιά μας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κλείνουμε τα μάτια σε όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Το επίδομα των 800 ευρώ και τα μέτρα ελάφρυνσης που ανακοινώνονται δεν φτάνουν να αντιμετωπιστεί η ζημιά που γίνετε στα μαγαζιά μας.

Ξέρουμε ότι η κυβέρνηση στρουθοκαμηλίζει όταν πρόκειται να προβάλλει τα συμφέροντα των μεγάλων εταιριών. Ότι το «απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων» δεν ισχύει για μεγάλες παραγωγικές μονάδες, για τηλεφωνικά κέντρα, super market, Μ.Μ.Μ. κλπ.

Ξέρουμε ότι η κυβέρνηση με την νέα ΠΝΠ δίνει το δικαίωμα σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις να δουλεύουν με το 50% των εργαζομένων ενώ μιλάνε για καταβολή δώρου Πάσχα μέχρι 30 Ιουνίου!!!

Ξέρουμε ότι όταν από τα χείλη της κυβέρνησης ακούγεται ότι τα δύσκολα δεν έχουν περάσει ακόμα, αυτό σημαίνει ότι πέρα από τη μάχη για την υγεία μας αυτοί από τώρα σχεδιάζουν το πως θα «αναστήσουν» την οικονομία πάνω στις πλάτες αυτών που μέχρι τώρα πληρώνουν την κρίση τους και την ανάπτυξη τους.
Και ενώ γίνονται ολοένα και πιο φανερά τα τεράστια κενά και οι ελλείψεις στην Υγεία, ακούμε συνέχεια για την “ατομική ευθύνη” επειδή, υποτίθεται, δεν συμμορφωνόμαστε προς τας υποδείξεις.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

– Να εξοπλιστεί άμεσα το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό!
– Να λειτουργήσει δημόσια και δωρεάν σε καθημερινή βάση και σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει το ΚΕΦΙΑΠ! (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης)
– Να λειτουργήσουν ΤΩΡΑ ολα τα Αγροτικά Ιατρεία με μόνιμο προσωπικό και πλήρως εξοπλισμένα!
– Να ανοίξουν όλες οι κλειστές ΜΕΘ ! Να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας – όχι να επιδοτείται κι από πάνω, για να βγάζει διπλά και τριπλά κέρδη!
– Να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα για διορισμούς και προστατευτικό εξοπλισμό των νοσοκομειακών γιατρών(ΟΕΝΓΕ),που δίνουν αυτή τη στιγμή μαζί με όλο το υπόλοιπο προσωπικό της Υγείας έναν άνισο αγώνα.
– Να παρθούν μέτρα προφύλαξης της υγείας προσφύγων και μεταναστών.

Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ δεν θα δεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα, να οδηγηθούμε πάλι στα λουκέτα και τα χρέη!

Γι’ αυτό απαιτούμε για τους αυτοαπασχολούμενους, με προτεραιότητα όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ:

– Να δοθεί άμεσα το επίδομα των 800 ευρώ σε όλους (και στους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες)!
– Να απαλλαχθούμε από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για το διάστημα Γενάρη – Μάη, με κάλυψη των εισφορών και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων σύνταξης και υγείας από το κράτος. Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας.
– Να ανασταλούν οι φορολογικές υποχρεώσεις (ΦΠΑ και ρυθμίσεων) για 4 μήνες.
– Να ενταχθούμε άμεσα στο αφορολόγητο, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ξεκινώντας από το 2019.
– Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος και ο ΕΝΦΙΑ άμεσα για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική να καταργηθούν οριστικά.
– Να ανασταλούν όλες οι δανειακές υποχρεώσεις (δόσεις και οι ρυθμίσεις στις τράπεζες) χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέχρι και τον Σεπτέμβρη. Να ισχύσει το ίδιο για όλα τα χαμηλά εισοδήματα, μισθωτούς – αυτοαπασχολούμενους – συνταξιούχους και για το σύνολο των οφειλόμενων ποσών, κεφάλαιο και τόκους.
– Να ανασταλούν οι ρυθμίσεις για οφειλές σε ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες ΔΕΚΟ μέχρι το Σεπτέμβρη. Καμία χρέωση σε φως, νερό, τηλέφωνο για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα καραντίνας.
– Να ανασταλούν όλα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών) που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη είτε προς Δημόσιο είτε προς ιδιώτες, προμηθευτές κλπ. μέχρι το τέλος του χρόνου.
– Να απαλλαγούμε από δημοτικά τέλη για 6 μήνες, καθώς και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές εγκαταστάσεις π.χ. για κυλικεία σχολείων, πωλητές-παραγωγοί λαϊκών αγορών κλπ.
– Να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
– Να δοθεί 13η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους. Να εκδοθούν τώρα όλες οι συντάξεις που εκκρεμούν”.

Πηγή φωτο: e-maistros.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button