Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εμπεσός Βάλτου: Εκδημία ιερέως Δημητρίου Κασβίκη-ανακοίνωση Μητρόπολης

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με αισθήματα της κατ’ άνθρωπον θλίψεως, αναγγέλλει με ανακοίνωση της την κοίμηση του συνταξιούχου ιερέως π. Δημητρίου Κασβίκη.

Ο π. Δημήτριος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Εμπεσό του ορεινού Βάλτου το έτος 1942. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος το έτος 1982, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεόκλητο και τοποθετήθηκε Εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φτελιάς. Λόγω των ιερατικών κενών της ορεινής αυτής περιοχής της Ιεράς Μητροπόλεως εξυπηρετούσε με ζήλο και αυταπάρνηση όλες τις Ενορίες που χρειάζονταν Ιερέα, μη φειδόμενος κόπου και αποστάσεων.


Το έτος 2004 εξήλθε της ενεργού υπηρεσίας, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, παραμένοντας πάντοτε πρόθυμος να συμπαρίσταται πνευματικά και να εξυπηρετεί τους Χριστιανούς της περιοχής. Κατέλιπε φήμη καλού και αγαθού κληρικού, διακριθείς για την αυταπάρνηση και τον ζήλο του.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 14:00’ στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Εμπεσσού και η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο Εμπεσσού.

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button