Γεγονότα

"Εμφύλιος" φιλόζωων για το "καταφύγιο" στον Αχελώο (φωτο & video)

adespota-dimarxeio (1)
Πραγματικός πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ ομάδων φιλόζωων στο Αγρίνιο, σχετικά με την λειτουργία του “καταφυγίου” που τους τελευταίους μήνες φιλοξενεί δεκάδες αδέσποτα, στην Δημοτική Ενότητα Στράτου και κοντά στον ποταμό Αχελώο.

Ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναρτηθεί από αναφορές και επισημάνσεις μέχρι ύβρεις  και καταγγελίες που χρήζουν εισαγγελικής παρέμβασης, μιας και σχετίζονται με μαζικούς θανάτους ζώων,  μέχρι και με υπονοούμενα για παράνομο πλουτισμό! Στη συζήτηση λαμβάνουν μέρος και φιλόζωοι από άλλες περιοχές της χώρας  και η αντιπαράθεση εξελίσσεται μερικές φορές σε άνευ προηγουμένου “ξεκατίνιασμα”. Από τη μια πλευρά, ομάδα φιλόζωων έρχεται να κατηγορήσει τον τρόπο που λειτουργεί αυτό το “καταφύγιο” και βάλλει κατά της Φιλοζωικής του Αγρινίου και του Δήμου, ενώ οι εκπρόσωποι της Φιλοζωικής Οργάνωσης, αφού επισημαίνουν τον εθελοντικό χαρακτήρα της όλης δράσης τους “δείχνουν” και αυτοί τον Δήμο, κατηγορώντας ότι δεν κάνει όσα ο νόμος προβλέπει για την προστασία των αδέσποτων.

Μόλις την Παρασκευή, καταγγέλθηκαν θάνατοι κουταβιών στο καταφύγιο του Αχελώου και αναζοπυρώθηκε νέα αντιπαράθεση

Συγκεκριμένα, δύο αφυδατωμένα κουτάβια άφησε έξω από το Δημαρχείο Αγρινίου το πρωί της Παρασκευής ο φιλόζωος Πάνος Φλωροσκούφης. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο agriniopress.gr, τα κουτάβια ήταν οκτώ, όμως τα έξι πέθαναν και έτσι πήρε τα δύο που έμειναν και τα έφερε για να μιλήσει με τον αντιδήμαρχο, κ. Φαρμάκη, ενώ κατηγόρησε για το θάνατό τους τη Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου και την πρόεδρό της κ. Βούλα Αναγνωστοπούλου πως τα εγκατέλειψε στον Αχελώο.

adespota-dimarxeio (2)

Συγκεκριμένα ο κ. Φλωροσκούφης , που τουλάχιστον διαδικτυακά φαίνεται να έχει αρκετούς υποστηρικτές,  ανέφερε: «Τα κουταβάκια αυτά βρέθηκαν στον δήθεν χώρο φιλοξενίας του δήμου στον Αχελώο που είναι παράνομος. Επανειλημμένα έχω ειδοποιήσει τη φιλοζωική. Η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου και η κ. Βούλα Αναγνωστοπούλου τα άφησε. Έχω πει επανειλημμένα να μην αφήνουν κουτάβια εκεί, αλλά και τους νόμους και την ηθική τα έχει γραμμένα η κ. Αναγνωστοπούλου. Δεν την αγγίζει κανένας νόμος. Τα πήγε εκεί και πέθαιναν κάθε μέρα. Τα δύο τελευταία τα έφερα εδώ (σ.σ. έξω από το Δημαρχείο Αγρινίου). Αυτό είναι έγκλημα της φιλοζωικής Αγρινίου και το έχω καταγγείλει στην Εισαγγελία και το δήμο».

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως τόνισε ο κ. Φλωροσκούφης, το τελευταίο διάστημα έχουν πεθάνει πάνω από 30 κουτάβια στον Αχελώο.

Πως απαντά η πρόεδρος της Φιλοζωικής

Τη δική της απάντηση για το θέμα έδωσε με ανάρτησή της η πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου, Βούλα Αναγνωστοπούλου, στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:
«Γίνονται συκοφαντικές αναρτήσεις κατά της φιλοζωικής εσκεμμένα με σκοπούς που αυτοί που τις κάνουν ξέρουν… Μιλάνε για κουτάβια στην ταΐστρα του Αχελώου που αφήσαμε να πεθάνουν… Στην ταΐστρα που συνεργείο του δήμου καθημερινά ταΐζει και μόνο ταΐζει με ξηρή τροφή τα αδέσποτα. Δεν έβλεπαν τα κουτάβια που παράτησαν συμπολίτες εκεί και όχι οι εθελοντές και η φιλοζωική που ήταν άρρωστα να τα μεταφέρουν στο γιατρό; Μας κατηγορούν οι ίδιοι που τα γράφουν για παράνομη περισυλλογή και μας κάνουν μηνύσεις και δυστυχώς σαν φιλοζωική φτάσαμε στα όριά μας φιλοξενώντας και φροντίζοντας περισσότερα από 300 σκυλιά, σερνόμενοι καθημερινά σε δικαστήρια και αστυνομίας με γελοίες κατηγορίας και υποθέσεις που δεν αφορούν τη φιλοζωική, αλλά το δήμο που είναι υπεύθυνος. Ναι τα κουτάβια τα ξέραμε γιατί κάθε μέρα εθελοντές δίνουν χρήματα, ζωή και ψυχή για να τα φροντίσουν. Ναι γιατί παρά τις εκκλήσεις μας κανείς δεν έκανε τον κόπο να φιλοξενήσει ούτε ένα. Κανείς δεν υιοθετεί παρά μόνο μας αφήνουν. Αλήθεια που; Στη φιλοζωική που δεν έχει χώρο; Στη φιλοζωική ποτ είναι εθελοντική και δυστυχώς κάνει τη δουλειά του δήμου για να ζήσουν όσα αδέσποτα προλάβουμε; Τα κουτάβια δεν τα αφήσαμε να πεθάνουν. Κάθε μέρα τους κάναμε θεραπεία. Έχουμε μαρτυρίες κτηνιάτρων για τα φάρμακα που αγοράσαμε. Ο τύφος είναι αρρώστια που σκοτώνει κουτάβια καθημερινά και ραγδαία. Αντί να πούμε ότι φταίει ο δήμος που το γνώριζε και δεν έχει κάνει τίποτα για δημοτικό κτηνιατρείο, χώρο φιλοξενίας για κουτάβια και άρρωστα σκυλιά που είναι υποχρεωμένος από το νόμο, κατηγορούν για δολοφόνους προέδρους και φιλοζωικές. Γιατί άραγε; Ποιος ο λόγος; Ποιος θα κλάψει και θα πονέσει για τα κουτάβια που πέθαναν και για τα αδέσποτα που χάνονται, φολιάζουν και πεθαίνουν; Αυτοί που τα κάνουν έκθεση έξω από το δήμο χωρίς να κατηγορήσουν το δήμο; Αυτοί που παίρνουν άρρωστα σκυλιά και αφού είμαστε δολοφόνοι δεν τα πάνε στο γιατρό, δεν τα φιλοξενούν και δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ γι’ αυτά; Δεν θα κατηγορήσουμε τον δήμο, ούτε τον υπεύθυνο, ούτε θα γράψουμε τι μας απαντάνε σε κάθε περιστατικό. Ούτε τι αγώνα κάνουμε τώρα… Αλλά θα το κάνουμε κάποια στιγμή αν δεν πούνε όλοι αυτοί την αλήθεια και δεν αναλάβουν την ευθύνη. Αν δεν κάνουν αυτό που πρέπει σύμφωνα με το νόμο. Αρκετά πια. Η οργάνωση διασύρεται. Εθελοντές είμαστε και φτιάξαμε την φιλοζωική με αγάπη για να σώσουμε ψυχές. Έξι χρόνια δίνουμε ζωή, περιουσίες, υγεία γι’ αυτά που αγαπάμε. Λοιπόν αυτοί που μας κατηγορούν ας το κάνουν στον πραγματικά υπεύθυνο, το δήμο και την πολιτεία… Αυτή είναι η απάντησή μας σε όσους κάνουν το λάθος και μας κατηγορούν».

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

adespota-dimarxeio (3)

Ένα Σχόλιο

  1. EINAI MEΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤ ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΒΟΥΛΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΘΥΛΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!!! ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ? ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΗΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ!!!! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΠΩς ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΜΕΤΑ ΛΥΗΣ ΜΟΥ!) ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΒΟΥΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΦΙΛΟΖΩΗ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΟΠΩΣ Η ΚΥΡΙΑ ΒΟΥΛΑ!!! ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ. ΣΗΚΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΚΟΛΑΡΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΝΗΘΕΙΤ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!!!!! ΚΑΙ ΠΑΨΤ ΝΑ ΚΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΨΕΙ Ο ΘΕΟΣ!!! ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ “ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button