Γεγονότα

Εμφάνιση αρκούδας στη Χούνη!

koi-arkouda1Μαρτυρία από ηλικιωμένη κάτοικο οικισμού της Χούνης της Δ.Ε. Παρακαμπυλίων του δήμου Αγρινίου, που ήρθε τετ α τετ με αρκούδα, κοντά στον οικισμό
Μέτα την Ναυπακτία και την  φωτογραφία που αναρτήθηκε στην σελίδα της Αράχωβας Ναυπακτίας στο Facebook, όπου ο φωτογραφικός φακός καταγράφει τα ίχνη μιας μεγαλόσωμης αρκούδας στην περιοχή Μουσιώρα στις πλαγιές της Κοκκινιάς, μια μαρτυρία έρχεται από την ορεινή Τριχωνίδα και συγκριμένα έναν μικρό οικισμό της Χούνης.
Όπως υποστηρίζει γυναίκα-κάτοικος της περιοχής και συγκριμένα του οικισμού Ρίο, που αριθμεί τον χειμώνα τρεις κατοίκους, πριν από δυο – τρεις μέρες και ενώ πήγαινε για να βοσκήσει τις κατσίκες της, σε ένα πλάτωμα, περίπου είκοσι λεπτά από τον οικισμό, αντίκρισε ένα θέαμα που την έκανε να παγώσει… Μια μεγαλόσωμη αρκούδα, είχε αναποδογυρίσει μια κυψέλη και είχε χώσει το κεφάλι της μέσα σε αυτήν, τρώγοντας το μέλι. Σύμφωνα πάντα με τη γυναίκα, το μεγαλόσωμο θηλαστικό, μόλις την αντίκρισε, απομακρύνθηκε από το σημείο και δεν ήταν εχθρικό.
Το περιστατικό όπως είναι φυσιολογικό έχει ανησυχήσει τους λιγοστούς και ηλικιωμένους κατοίκους της περιοχής ,αφού κανείς δεν θυμάται να έχει εμφανιστεί ποτέ αρκούδα στα βουνά της περιοχής. Μελίσσια έχουν βρεθεί και κατά το παρελθόν αναποδογυρισμένα η και κατεστραμμένα, αλλά τότε μόνο εικασίες μπορούσαν να γίνουν. Τώρα όμως που υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας, το γεγονός αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και μεγάλη  περιβαλλοντική σημασία.
Εφημερίδα “Γεγονός”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button