Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Το Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας στο Αγρίνιο ζητά το παράρτημα Αιτωλ/νιας της ΕΜΕ

Με επιστολή του στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, το παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ζητά την παραμονή στο Αγρίνιο του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας, όπως μετονομάστηκε το Τμήμα ΔΠΠΝΤ.

Στην ίδια επιστολή εξηγεί τους λόγους που επιτάσσουν την απόφαση αυτή.

Συγκεκριμένα:

“Αξιότιμη κα. Υπουργέ,


Σχετικά με τα όσα έχουν γραφεί το τελευταίο διάστημα, κυρίως στον ηλεκτρονικό τύπο, για το ζήτημα της παραμονής ή μη του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών στην πόλη του Αγρινίου, ως επιστημονική κοινότητα θεωρούμε απαραίτητη τη λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος στην πόλη μας.

Η λειτουργία του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στην πόλη του Αγρινίου ση-μαίνει την απαρχή μιας ουσιαστικής προβολής της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και τη δημιουργία εκείνων των κοινωνικών συνθηκών που σε μεγάλο βαθμό θα βοηθήσουν τη μείωση του υψηλού βαθμού ανεργίας που σημειώνεται στην περιοχή μας.

Επιπρόσθετα, η λειτουργία του τμήματος στην πόλη του Αγρινίου συνάδει με το με-γάλο αριθμό σημαντικών αρχαιολογικών χώρων και θέσεων που είναι καταγεγραμ-μένες στην Αιτωλοακαρνανία και χρήζουν περαιτέρω ανάδειξης, αποτελώντας η επιλογή αυτή, ένα ισχυρό πλεονέκτημα για την αποτελεσματική ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών.

Θεωρούμε ότι με την έναρξη της λειτουργίας του τμήματος από τον προσεχή Σε-πτέμβρη στο Αγρίνιο και το καλωσόρισμα των πρώτων φοιτητών που έχουν δηλώ¬σει το τμήμα στο φετινό μηχανογραφικό, ανοίγει μια νέα σελίδα για την Αιτωλοα-καρνανία και το Πανεπιστήμιο Πατρών, ειδικότερα στο επιστημονικό πεδίο των Κλασικών Σπουδών.

Κυρία Υπουργέ, περιμένουμε ως επιστημονική κοινότητα, αλλά και ως δημοκρατικοί πολίτες αυτής της πόλης να αποφασίσετε με δικαιοσύνη δίνοντας στους πολίτες του Αγρινίου αυτό που σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν δεν υφίστανται, την ίση μεταχείριση.

Ας γίνει η αρχή τώρα!!”

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button