Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

ΕΜΑ για εμβόλια: Καμία ανησυχία για τις εγκύους

Τονίζεται πως τα τέσσερα εμβόλια που έχουν εγκριθεί προσφέρουν προστασία έναντι των μεταλλάξεων

«Δεν προκύπτει καμία ανησυχία από τους εμβολιασμούς στις εγκύους, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα» επισημαίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου, ο ΕΜΑ αναφέρει πως «τα τέσσερα εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση προστατεύουν έναντι όλων των μεταλλαγμένων στελεχών, συμπεριλαμβανόμενης της μετάλλαξης Δέλτα».


Όπως τονίστηκε, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι:

Δύο δόσεις των εμβολίων προστατεύουν έναντι της μετάλλαξης Δέλτα.
Αντισώματα από τα εγκεκριμένα εμβόλια εξουδετερώνουν το συγκεκριμένο στέλεχος του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, είχε ήδη ζητηθεί από όλους τους παρασκευαστές εμβολίων να ερευνήσουν αν το σκεύασμα που παράγουν, προσφέρει προστασία έναντι των νέων στελεχών του ιού που κάνουν την εμφάνισή τους. «Όλες οι έρευνες εξετάζονται από τον ΕΜΑ για να καταλήξει στο επίπεδο της προστασίας που τα σημερινά εμβόλια κατά της Covid προσφέρουν κατά των νέων στελεχών».

Σχετικά με αναφορές για περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό, ο ΕΜΑ τονίζει πως αξιολογεί τις εν λόγω αναφορές.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το mRNA εμβόλιο Covid-19 της γερμανικής CureVac, το οποίο σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία από τις δοκιμές έχει αποτελεσματικότητα 48%, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων επισημαίνει πως συνεχίζεται η αξιολόγιση των κλινικών δεδομένων.

Πηγή: kathimerini.gr

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
new600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button