Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σε Γενική Συνέλευση καλεί η Β’ ΕΜΕ ενόψει της απεργίας της 24ης Σεπτεμβρίου

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στην τελευταία του συνεδρίαση (17/9/2019) αποφάσισε την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ από την Τετάρτη 18/9/2019 έως τη Δευτέρα 23/9/2019 με θέματα:

“Το αντεργατικό – αντιαπεργιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση και όλα τα ζητήματα του κλάδου καθώς και τη συμμετοχή μας στην 24ωρη Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 24/9/2019 με κεντρικό αίτημα την απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου.”


Η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, ενημερώνει σχετικά:

“Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι.

Προβλέπονται, επίσης, η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ.

Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους.

Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας καλεί όλα τα μέλη της, μόνιμους-αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, σε έκτακτη Γεν. Συνέλευση κατόπιν της εισήγησης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ με βασικές διεκδικήσεις:

• Πλήρη κάλυψη των 30.000 κενών σε όλη την εκπαίδευση με μια άμεση φάση προσλήψεων και στην Αιτωλ/νία.
• Δωρεάν στέγαση και σίτιση των αναπληρωτών, καθώς και κάλυψη των εξόδων μετακινήσεων από σχολείο σε σχολείο.
• Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και τη συνολική προϋπηρεσία.
• 20 μαθητές στα τμήματα γενικής παιδείας, 15 στις ομάδες προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια και έναρξη της ΠΔΣ και της Ενισχυτικής διδασκαλίας ΤΩΡΑ!
• Καμία μετακίνηση εκπαιδευτικών πέρα των 2 σχολείων εντός της ομάδας – στηρίζουμε την μονιμότητα – οργανικότητα.
• Εξίσωση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων συναδέλφων.
• Όχι στο «Νέο» Λύκειο.
• Κανένας έφηβος εκτός του δημόσιου σχολείου και χωρίς απολυτήριο Λυκείου.
• Αναβάθμιση της δημόσιας ενιαίας πολυτεχνικής εκπαίδευσης – στηρίζουμε τα ΕΠΑΛ και τον ρόλο των Εργαστηριακών Κέντρων.

Πρόγραμμα δράσης

24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία την Τρίτη 24/9/19

Η Γεν. Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20-9-2019 και ώρα 7.00 μμ. στο 2ο-6ο Γυμνάσιο Αγρινίου (Λορέντζου Μαβίλη 5 – περιοχή τρένα) με αυξημένη πλειοψηφία και σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας η Γεν. Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οριστικά την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 7.00 μμ. στον ίδιο χώρο.”

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button