Ροή Ειδήσεων

Ελληνοαμερικανίδα αναζητά τις ρίζες της στην ορεινή Ναυπακτία 110 χρόνια μετά!

koi-anazitisi-oikogeneiasΜε το τοπικό blog της Ναυπακτίας e-nafpaktia επικοινώνησε ελληνομαερικανίδα τέταρτης γενιάς που αναζητά μετά από περίπου 110 χρόνια τις ρίζες της στην ορεινή Ναυπακτία. Η ίδια δεν γνωρίζει καθόλου ελληνικά, και την σχετική επιστολή συνέταξε φίλος της:

“Γεια σας όλοι, το όνομά μου είναι Terry Milam και αποστέλλω αυτό το μήνυμα από τις ΗΠΑ και ψάχνω για απογόνους / συγγενείς του προπάππου μου που μετανάστευσαν στις ΗΠΑ κατά τα έτη 1906-1910.

Ανακάλυψα πρόσφατα ένα έγγραφο που ανέφερε ότι ο προπάππος μου γεννήθηκε στην Ελατοβρυση-ΒΟΪΤΣΑ και υποθέτω ότι άφησε μέλη της οικογένειάς του πίσω. Τα χρόνια έχουν περάσει και όπως με χιλιάδες δεύτερες, τρίτες, τέταρτες γενιές των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο που ανακαλύπτουν πρόσφατα τις ρίζες τους, βρήκα μια ανανεωμένη σφριγηλότητα στην εύρεση και αγκάλιασμα των ελληνικών μου ριζών.

Δεν μιλάω, διαβάζω ή γράφω στην ελληνική γλώσσα, έτσι αυτό το μήνυμα έχει συνταχθεί από ένα άλλο friend μου. Ο παππούς μου είναι ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος και γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1879 στο χωριό ΒΟΪΤΣΑ και έφτασε στις ΗΠΑ μεταξύ των ετών 1906-1910. Οποιαδήποτε βοήθεια ή σύνδεση με άλλους που έχουν γνώση ή αναγνωρίζουν το οικογενειακό όνομα ως προέρχονται από το χωριό εκτιμάται πολύ.

Terry από τις ΗΠΑ.”

Φωτογραφία του Terry Milam.

e-nafpaktia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button