ΑγρότεςΔυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

ΕΛΓΑ Αγρινίου: Κοντά στους 1.000 οι παραγωγοί που θα κάνουν δήλωση για το χαλάζι της 31ης Μαΐου

Σε κτήματα με Καλαμών οι πιο πολλές ζημιές

Μεγάλη είναι η ροή των δηλώσεων προς τον ΕΛΓΑ Αγρινίου από τους παραγωγούς της περιοχής, των οποίων οι καλλιέργειες, κυρίως ελιάς Καλαμών, υπέστησαν καίριο χτύπημα στις 31 Μαΐου.
«Αυτές τις ημέρες η ροή των δηλώσεων ζημίας και η προσέλευση των παραγωγών είναι πάρα πολύ μεγάλη. Ήδη έχουν υποβληθεί 370 δηλώσεις ζημιάς.

Πρόκειται στην πλειοψηφία για παραγωγούς ελιάς ποικιλίας Καλαμών από τη νοητή ζώνη, που ξεκινά από το Καινούργιο, έξω από το Αγρίνιο και φθάνει έως το Αιτωλικό, τη Σταμνά και το Χρυσοβέργι, καλύπτοντας όλες τις περιοχές μέχρι εκεί», τόνισε μιλώντας ο προϊστάμενος στον ΕΛΓΑ Αγρινίου, κ. Αλέξανδρος Κοντοσπύρος. Παράλληλα εκτίμησε ότι «σαφέστερη εικόνα για τον τελικό αριθμό των δηλώσεων θα έχουμε την ερχόμενη εβδομαδα, αν και εκτιμώ ότι δεν θα ξεπεράσουν τους 1.000 οι αγρότες που θα υποβάλλουν δήλωση».


Από την Παρασκευή 1 Ιουνίου, σάρωσε το μεγαλύτερο τμήμα της βασικής παραγωγικής ζώνης ελιάς στο νομό Αιτωλοακαρνανίας η έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε την Πέμπτη. Οι ζημιές, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές αφορούν μια ζώνη που περιλαμβάνει ελιά Καλαμών σε ποσοστό 90% και τις υπόλοιπες ποικιλίες (Αγρινίου, λαδοελιά) ένα ποσοστό 10% και είναι συντριπτικές.

περισσότερα ΕΔΩ


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button