ΑτζένταΔυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

«Παναγία Ελεούσα»: γιορτή για τη λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου

Το Διοικητικό Συμβούλιο, οι νέοι με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες και οι εργαζόμενοι του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «Παναγία Ελεούσα», καλούν στη γιορτή λήξης της κατασκήνωσης που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου, στο Λιμάνι Μεσολογγίου, στις 13 Ιουλίου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 8:30 το βράδυ.

Από το 2004, το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» υλοποιεί το κατασκηνωτικό του πρόγραμμα μέσα σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον, δίπλα στη λιμνοθάλασσα, στο Μεσολόγγι.

Αποτελεί μια σημαντική δραστηριότητα του φορέα, «καταξιωμένη στις καρδιές όλων μας, όπου κάθε χρόνο για δέκα μέρες φιλοξενεί 60 εκπαιδευόμενους νέους του Εργαστηρίου μας, με συνοδούς εργαζόμενους, εντελώς δωρεάν», αναφέρει η ανακοίνωση του εργαστηρίου που υπογράφει η Πρόεδρός του κα Διονυσία Σαμαντά, η οποία συνεχίζει ως εξής:

«Τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς για Α.Μ.Ε.Α. , με την επίβλεψη της διοικητικής ομάδας και την στήριξη της επιστημονικής μας ομάδας, τους ακούραστους και έμπειρους εργαζόμενους-συνοδούς, δίνεται η δυνατότητα στον αδύναμο συνάνθρωπό μας με την πληγωμένη νοημοσύνη να απολαύσει τη ξενοιασιά της φύσης, την ομορφιά της λιμνοθάλασσάς μας, να τραγουδήσει, να χορέψει, να δει καλό ελληνικό σινεμά, αλλά και να προσφέρει ένα διάστημα χαλάρωσης και ανακούφισης στους κουρασμένους γονείς.

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα διαμορφώνεται λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των κατασκηνωτών και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να δίνει τη δυνατότητα στους νέους μας, σ΄αυτούς «τους αδελφούς μας τους ελαχίστους» να αναδείξουν τις κρυμμένες δεξιότητές τους με πρωτότυπες ιδέες δημιουργικής απασχόλησης.

«Μια κοινωνία κρίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα αδύναμα μέλη της»
Η μεγαλύτερη ευθύνη μας είναι οι συνάνθρωποί μας με την πληγωμένη νοημοσύνη να απολαμβάνουν και αυτοί όλα τα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες και μια ζωή χωρίς διακρίσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close