Ελαία 2015: Τα πάντα για τη Μεσογειακή Διατροφή στην παλιά Δημοτική Αγορά (φωτο)
Ξεκίνησαν σήμερα στο Αγρίνιο οι εκδηλώσεις προβολής και προώθησης ελιάς “ελαία 2015”.Στην παλιά Δημοτική Αγορά , το πρωί, τα πάντα είχαν να κάνουν με τα προϊόντα ελιάς και τη σημασία της σωστής, μεσογειακής διατροφής, με μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων της πόλης, να ενημερώνονται από τους ειδικούς.
Από τις 8:30 το πρωί, μαθητές Γυμνασίων της πόλης, ενημερώθηκαν για την οργανοληπτική αξιολόγηση του ελαιόλαδου και της ελιάς, από τους Δρ Κώστα Τερτιβανίδη, Διευθυντή ΔΑΟΚ ΠΕ Χαλκιδικής, , τη Δρ Κική Ζηβανιάδου, επικ. Καθηγήτρια στο κολέγιο Περρωτής, Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και τη Βασιλική Ψηλού, Γεωπόνο, με ειδίκευση στην Οργανοληπτική Αξιολόγηση του ελαιόλαδου.
Παράλληλα, σε άλλη αίθουσα της παλιάς Λαχαναγοράς, είχαν αρχίσει τα παιδομαγειρέμματα… με παιδιά νηπιαγωγείου του ΚΔΑΠ Φαντασία, να παίρνουν τον ρόλο των μαγείρων, με τη βοήθεια τοπικών chef.
Απο τις 10:00 και έπειτα, η διατροφολόγος με MSc στη διατροφή και τη Δημόσια Υγείας κα Μαίρη Λυμπέρη, ενημέρωνε παιδιά νηπιακής ηλικίας για την αξία της Μεσογειακής Διατροφής και τον ρόλο του ελαιόλαδου στη σωστή διατροφή των παιδιών.
Σε άλλο χώρο του κτηρίου, μαθητές ζωγράφιζαν εμπνευσμένοι απο τα όσα έμαθαν για το ελαιόλαδο, με θέμα τους την ελιά.
Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν και τους χώρους των εκθέσεων φωτογραφίας με θέμα “προϊόντα ελιάς στη μεσογειακή διατροφή: Γεύση, Υγεία και Ποιότητα Ζωής”, από μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της φωτογραφικής ομάδας Art 8 του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικο΄7υ Εργαστηρίου Αγρινίου, με θέμα “Μεσογειακή Διατροφή ως τέχνη και επικοινωνία”
Αυτή την ώρα έχει ξεκινήσει η επιστημονική ημερίδα για τις “στρατηγικές Αγροτικής Ανάπτυξης ” του τμήματος ΔΕΑΠΤ του Πανεπιστημίου Πατρών, της Εταιρίας Αγροτικής Οικονομίας και του τμήματος Αγροτικής Παραγωγής του δήμου Αγρινίου.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το απόγευμα, αλλά και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.