ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εκτός λειτουργίας το Taxisnet, αδύνατες οι συναλλαγές με την εφορία

Χιλιάδες φορολογούμενοι να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές με την εφορία

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται το Taxisnet.


Για άγνωστη αιτία, φορολογούμενοι και φοροτεχνικοί δεν μπορούν να ολοκληρώσουν συναλλαγές με την εφορία.

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα taxisnet για την υποβολή τους

Ζήτημα ημερών είναι το άνοιγμα του ηλεκτρονικού συστήματος taxisnet για την υποβολή των νέων φορολογικών δηλώσεων των εισοδημάτων του 2021 από  εκατομμύρια φορολογούμενους, μέσα  σε μια περίοδο ενεργειακής κρίσης.

Ήδη έχουν προ συμπληρωθεί από την ΑΑΔΕ  τα απαραίτητα στοιχεία στο βασικό έντυπο Ε1. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα πρέπει να έχει υποβληθεί το σύνολο των δηλώσεων και από τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η αποπληρωμή του φόρου για όσους φορολογούμενους προκύπτει επιπλέον φόρος. Η πρώτη δόση καταβάλλεται τον Ιούλιο και η τελευταία τον Φεβρουάριο του 2023.

Ειδικότερα:

Η καταβολή του φόρου εισοδήματος  των φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2021 πραγματοποιείται σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιουλίου και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά επόμενων μηνών.

Η καταβολή του φόρου που προσδιορίζεται από δηλώσεις φορολογούμενων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία γίνεται σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε επόμενων μηνών.

Η καταβολή του φόρου εισοδήματος των νομικών προσώπων και των νομικών οντοτήτων για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021, με εξαίρεση τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες που έχουν λυθεί ή έχουν τεθεί υπό εκκαθάριση, πραγματοποιείται σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης και οι υπόλοιπες επτά μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά επόμενων μηνών.

protothema.gr

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Ρε ζήτουλες τώρα τελειώσαμε από τα προηγούμενα 2020 αφήστε μας να πάρουμε ανάσα και να κάνουμε Πάσχα!!!! Όλο ζητάτε ζητάτε, και από την άλλη κόβετε μισθό συντάξεις και ανεβάζετε τις ΔΕΚΟ κλπ, αντε σας βαρέθηκαμε καρκλοκενταυροι των Αθηνών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button