Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εκτός διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας η Δυτική Ελλάδα

Ενώ η Πάτρα ακόμη περιμένει την απάντηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στις σχετικές επιστολές του δημάρχου της, κυκλοφορεί ήδη ο χάρτης (https://www.scribblemaps.com/maps/view/Olympic_Torch_Relay_Tokyo_2020/TR01) με την πορεία της ολυμπιακής φλόγας επί ελληνικού εδάφους,από την Αρχαία Ολυμπία μέχρι το Καλλιμάρμαρο όπου και θα παραδοθεί στους Ιάπωνες.

Ένας χάρτης που περιορίζει τις στάσεις στην Ηλεία, ιδίως στην περιοχή του Κάμπου, για να ακολουθήσει ευθύς αμέσως το δρόμο που οδηγεί στη Μεσσηνία η οποία θα είναι και η ευνοημένη της φετινής ολυμπιακής διαδρομής και να φτάσει μέχρι και την Κρήτη σε διάστημα έξι ημερών, χρονική περίοδο τη στενότητα της οποίας επικαλούνται όσοι εξαιρούν την πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Πέραν της Πάτρας η οποία είναι η κραυγαλέα εξαίρεση στην πορεία της Φλόγας καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της είναι εκτός της διαδρομής (εδώ είναι και το σπίτι του Κωστή Παλαμά, γεγονός που κάνει ακόμη πιο «ηχηρή» την εξαίρεση), υπάρχουν και άλλοι παραπονεμένοι όπως η Αιτωλοακαρνανία, τα νησιά του Ιονίου, η Δυτική Στερεά και η Ήπειρος η οποία επίσης εξαιρείται μετά από χρόνια και στην οποία επίσης αναμένονται αντιδράσεις.

Αμέσως μετά την τελετή αφής με βάση το χάρτη που έχει αναρτηθεί, η Φλόγα θα περάσει από την Αμαλιάδα και την Αρχαία Ήλιδα, θα κάνει μια στάση στον Πύργο και στην συνέχεια θα κατευθυνθεί στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην Κυπαρισσία, την Πύλο και την Καλαμάτα για να φτάσει μέχρι την Κρήτη με στάσεις σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο. Από τους σταθμούς και η Τρίπολη, αλλά και η Χαλκίδα, η Λάρισα, η Κατερίνη, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Αλεξανδρούπολη, ο Βόλος και η Βέροια

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από αρχαιολογικούς χώρους όπως ο Μυστράς, οι Μυκήνες, η Ελευσίνα, η Σαλαμίνα, οι Θερμοπύλες, η Αρχαία Αμφίπολη, η Βεργίνα, ο Μαραθώνας, το Σούνιο, η Κνωσός κ.α., αλλά και από εμβληματικούς τόπους όπως τα Μετέωρα ενώ οι πληροφορίες λένε ότι θα διέλθει και από το «Μάτι» όπου είχαμε την τραγωδία του καλοκαιριού του 2018, προφανώς για λόγους συμβολικούς.

Η αφή της Φλόγας θα γίνει στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία και η διαδρομή θα καταλήξει στο Καλλιμάρμαρο στις 19 Μαρτίου.

Η δημοσιοποίηση του χάρτη έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες των «7Μ» ότι η Πάτρα μένει εκτός διαδρομής, αλλά και να εντείνει τα ερωτήματα σχετικά με τη στάση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής απέναντι στην πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή του στις 23 Δεκεμβρίου και μετά από ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης που έθετε εμφατικά το θέμα, ο δήμαρχος της Πάτρας, είχε στείλει εκ νέου επιστολή στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο με την οποία του υπενθύμιζε ότι δεν είχε λάβει καμία ουσιαστική απάντηση για το θέμα παρά το γεγονός ότι είχε ζητήσει εγκαίρως εξηγήσεις από τις 12 Ιουλίου οπότε και οι «7Μ» είχαν φέρει το θέμα στο φως.

«Μετά από αυτά και τις φήμες που κυκλοφορούν στον τύπο, παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε υπεύθυνα τι ισχύει» κατέληγε η νέα επιστολή Πελετίδη. Έχετε αποφασίσει τελεσίδικα τον αυθαίρετο και ακατανόητο αποκλεισμό της πόλης μας, στο όνομα της εμπορευματοποίησης της Ολυμπιακής Φλόγας κι εν πάση περιπτώσει με ποια λογική και φιλοσοφία. Επίσης αν έχετε ήδη αποφασίσει ερήμην της 3ης πόλης της χώρας αρνητικά, παρακαλούμε στο όνομα της μέχρι τώρα άψογης συνεργασίας μας να μας ενημερώσετε για ποιο λόγο δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που πολύ έγκαιρα σας ζητήσαμε».

Καθώς απάντηση δεν ελήφθη εγείρεται ζήτημα σε σχέση με τη συμπεριφορά της ΕΟΕ απέναντι στην τρίτη πόλη της χώρας και τον δήμαρχό της.

Γ. Κον.

(από εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση)

dete.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button