ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Έκθετη η δημοτική αρχή στο Μεσολόγγι για το κλείσιμο των σχολείων-άκυρη η απόφαση

Πληροφορίες για κυβερνητική δυσαρέσκεια και ζήτημα νομιμότητας, την Τρίτη δια ζώσης τα μαθήματα

Με ανακούφιση έγινε δεκτή από την τοπική κοινωνία η απόφαση του δημάρχου Μεσολογγίου για τριήμερο κλείσιμο των σχολείων, εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας στην περιοχή.

Το γεγονός όμως ότι ο δήμος Μεσολογγίου “παρέκαμψε” ΕΟΔΥ, υπουργείο Υγείας και ειδικούς, προχωρώντας σε μια μονομερή απόφαση , μόνο και μόνο για να καθησυχάσουν γονείς και καθηγητές, χωρίς δηλαδή ουσιαστικό επιδημιολογικό αποτέλεσμα, πυροδοτεί αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ανώτατο επίπεδο στην Πολιτική Προστασία, η απόφαση χαρακτηρίζεται αυθαίρετη μιας και επιλέγεται να κλείσει μια δραστηριότητα, την στιγμή που άλλες ίσως ακόμη πιο επιβαρυντικές για την πανδημία, λειτουργούν κανονικά, όπως το λιανεμπόριο ή η εστίαση.

Άλλωστε όλη την περίοδο της πανδημίας δεν έχει υπάρξει αντίστοιχη περίπτωση, δήμαρχοι δηλαδή να κλείνουν σχολεία, χωρίς κάτι τέτοιο να είναι απόφαση ειδικών-υπουργείου-Πολιτικής Προστασίας.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να εγερθεί και νομικό ζήτημα, αφού αναφέρεται πως δικαίωμα να κλείσουν σχολικές μονάδες έχουν οι δήμαρχοι μόνο σε περιπτώσεις κακοκαιρίας και όχι για υγειονομικούς λόγους. Τη στιγμή μάλιστα που η απόφαση αυτή στηρίζεται σε κάποιες επαφές του δημάρχου με τοπικούς φορείς και στην απόφαση μιας Επιτροπής που έχει συστήσει και που δε έχει κάποιον θεσμικό ρόλο.

Ηδη, πληροφορίες αναφέρουν πως αύριο Τρίτη τα σχολεία στο Μεσολόγγι θα λειτουργήσουν κανονικά, λόγω της αναρμοδιότητας του δήμου και μετά από εντολή του Υπ. Παιδείας. Αλλωστε υπάρχει σχετική νομοθεσία, που είτε δεν την έλαβε υπ’όψιν είτε δεν την γνώριζε ο δήμος.

Αυτό που τονίζεται είναι πως ο δήμαρχος προχώρησε στην απόφαση υπό πίεση, για να γίνει αρεστός στους πολίτες της περιοχής, θέλοντας επίσης με αυτόν τον τρόπο, να διώξει από τους “ώμους του”, τις ευθύνες που έχει η δημοτική αρχή γι’αυτήν την επιβάρυνση, με τις παλινωδίες της την περίοδο των Εορτών Εξόδου, με τα αιτήματα του για πομπές κλπ, κινήσεις που προκάλεσαν σύγχυση και για κάποιος αποτέλεσαν την πρώτη αιτία της επιδημιολογικής επιβάρυνσης στην περιοχή, κατά γενική ομολογία.

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button