ΕκδηλώσειςΠολιτισμός

Έκθεση παραδοσιακών αντικειμένων στο Ευηνοχώρι

epi-ekthesi-paradosiakon-proionton1

Άρωμα παράδοσης στην πλατεία Οδυσσέας Ελύτης στο Ευηνοχώρι όπου πραγματοποιήθηκε η 1η έκθεση παραδοσιακών αντικειμένων που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος “Η Αρχαία Καλυδώνα”.

Δεκάδες συγχωριανοί έγιναν εκθέτες φέρνοντας από τα σπίτια τους παραδοσιακά αντικείμενα και τα εμπιστεύτηκαν στους ανθρώπους του συλλόγου που δημιούργησαν ένα μεγάλο εκθεσιακό χώρο που επισκέφτηκαν εκατοντάδες χωριανοί και συνδημότες.

Στους μεγαλύτερους κάθε αντικείμενο έφερνε και μια ανάμνηση από τα νεανικά τους χρόνια αφού αντιπροσώπευε τον τρόπο ζωής στο σπίτι, στο χωράφι, στη δουλειά και την διασκέδαση.

Για την νέα γενιά μια ευκαιρία να γνωρίσουν την χρησιμότητα των αντικειμένων που μερικά ήταν άγνωστα και ταυτόχρονα να κατανοήσουν πως μεγάλωσαν οι γονείς και παππούδες.

epi-ekthesi-paradosiakon-proionton2

epi-ekthesi-paradosiakon-proionton3

Ο πρόεδρος του συλλόγου “Η Αρχαία Καλυδώνα” κ. Σπύρος Ζαρκάδας εκ μέρους του Δ.Σ καλωσόρισε επισκέπτες και εκθέτες ευχαριστώντας όλους που για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και τόνισε την σπουδαιότητα που έχει η διαφύλαξη και η προβολή της παράδοσης, ιδιαίτερα για της νέες γενιές αφού η ιστορία και η παράδοση είναι ανυπόστατο κομμάτι της ύπαρξής μας ως λαός και ως Έθνος.

Επίσης ο γ.γ του συλλόγου κ. Βασίλειος Μαραγκούλας ευχαρίστησε την οικογένεια Γεωργίου και Ειρήνης Λαναρά για την δωρεά με ενα σετ απο κατσαρόλες και ταψιά στον σύλλογο.

Οι επισκέπτες θαύμασαν τα παραδοσιακά αντικείμενα δοκίμασαν ούζο , τσίπουρο , στραγάλια , λουκούμια και χυμούς και κατευθύνθηκαν στον ιδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά στα γραφεία του συλλόγου που απόλαυσαν ένα ωριαίο πρόγραμμα παρουσίασης οπτικοακουστικού υλικού σε οθόνη με προτζέκτορα.

epi-ekthesi-paradosiakon-proionton4

epi-ekthesi-paradosiakon-proionton5

epi-ekthesi-paradosiakon-proionton6

Το υλικό που επιμελήθηκε η διοίκηση του συλλόγου , η ιστοσελίδα μας evinochori-kalidona.gr καθώς και διάφορες φωτογραφίες από το αρχείο του συγχωριανού μας Νικολάου Γιαννή παρουσίασε 12 ενότητες ξεκινώντας από την ιδρυτική πράξη που έγινε πριν από 35 χρόνια και συνεχίστηκε με αναφορές σε δράσεις του συλλόγου ενώ η τελευταία ενότητα ήταν αφιερωμένη σε προβολή εικόνων από το παρελθόν που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης.

Πολλά συγχαρητήρια στον σύλλογο “Η Αρχαία Καλυδώνα” που μας χάρισε άλλη μια πρωτοποριακή εκδήλωση ( του χρόνου η έκθεση θα είναι αφιερωμένη σε κάθε μορφής κεντήματα και υφαντά) και τις δράσεις του έχει καταστήσει το Ευηνοχώρι μια πηγή πολιτισμού.

evinochori-kalidona.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button