Δυτική Ελλάδα

Έκθεση τυπογραφίας ζητούν οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι μαθητές  του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου απέστελλαν ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου, μια επιστολή η οποία προέκυψε στο πλαίσιο ενός «σχεδίου εργασίας» που αφορούσε την ιστορία της γραφής και της τυπογραφίας και με την οποία ζητούν να αξιοποιηθεί ο παλιός εξοπλισμός ενός παραδοσιακού τυπογραφείου που βρίσκεται στο βιομηχανικό κτίριο της καπναποθήκης Παπαστράτου και προτείνουν μάλιστα τρόπους αξιοποίησή του:

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου,

Σας γράφουμε αυτή την επιστολή, γιατί πληροφορηθήκαμε ότι στο βιομηχανικό κτίριο της καπναποθήκης Παπαστράτου υπάρχει ο παλιός εξοπλισμός ενός παραδοσιακού τυπογραφείου, ο οποίος δωρίθηκε στο Δήμο Αγρινίου από τον παλιό τυπογράφο της πόλης μας, Γεώργιο Παπαστάμο. Η γνώμη μας είναι ότι ο εξοπλισμός αυτός πρέπει να αξιοποιηθεί, γιατί η δωρεά αυτή για την πόλη μας είναι σημαντική.

Πιστεύουμε ότι είναι κρίμα που πολλοί συμπολίτες μας δε γνωρίζουν καν την ύπαρξη αυτού του εξοπλισμού. Γι΄αυτό θα θέλαμε να σας προτείνουμε να δημιουργήσετε μια μόνιμη έκθεση τυπογραφίας σ’ένα δημόσιο χώρο της πόλης μας, ώστε να τοποθετηθεί και να αναδειχτεί ο εξοπλισμός αυτός, αφού πρώτα συντηρηθεί. Ο χώρος αυτός θα μπορούσε σιγά σιγά να εμπλουτιστεί και με άλλα τυπογραφικά μηχανήματα, γιατί πιστεύουμε ότι κι άλλοι τυπογράφοι μπορεί να είναι πρόθυμοι να συνεισφέρουν, δίνοντας τα παλιά τους τυπογραφικά μηχανήματα.

Επίσης, σας προτείνουμε να αξιοποιήσετε αυτά τα μηχανήματα, λειτουργώντας τα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των ανθρώπων στο χώρο αυτό.

Ένας τέτοιος χώρος μπορεί να αξιοποιηθεί για να γνωρίσουν οι μαθητές και τα σχολεία την τέχνη της τυπογραφίας. Να μπορούν δηλαδή να βλέπουν πώς τυπώνονται  διάφορα έντυπα.  

Με λίγα λόγια, θα επιθυμούσαμε να διαθέσετε έναν δημόσιο χώρο, για να μπουν εκεί αυτά τα μηχανήματα. Αυτό θα θέλαμε πολύ να πραγματοποιηθεί!

Σ’ αυτό το έργο μπορούμε να συνεισφέρουμε κι εμείς, βοηθώντας σας στην οργάνωσή του. Πιστεύουμε ότι ένας τέτοιος χώρος θα βοηθήσει στο να ανεβεί το πολιτιστικό επίπεδο της πόλης μας.

Αν μπορέσετε να υλοποιήσετε τη σκέψη μας,  θα σας παρακαλούσαμε η είσοδος στο χώρο αυτό να είναι δωρεάν για το κοινό.

Σας ευχόμαστε εγκάρδια καλή επιτυχία στο έργο σας!

Με εκτίμηση

οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄2 τάξης

του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button