Δυτική ΕλλάδαΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Έκθεση αφιερωμένη στην Πολεμική Αεροπορία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου (φωτο)

Εκπαιδευτική δράση με αφορμή τον εορτασμό των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου εκπαιδευτικών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κων/νου, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική δράση αφιερωμένη στην Πολεμική Αεροπορία, με αφορμή τον εορτασμό των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Αναφέρει η σχετική ενημέρωση εκ μέρους των εκπαιδευτικών του σχολείου, από τον διευθυντή κ. Παντελή Καντάνη:


«Υπεύθυνος εκπ/κός για την όλη εκπ/κή δράση ήταν ο συνάδελφος Θεμιστοκλής Βρανάς, που σε συνεργασία με τον Σύλλογο εκπ/κών , δημιούργησαν έκθεση σχετική με την πολεμική Αεροπορία, μεταφέροντας στο χώρο του σχολείου και σε συγκεκριμένο ανοιχτό χώρο, αντικείμενα που έχουν άμεση σχέση με την πολεμική Αεροπορία.

Συγκεκριμένα οι μαθητές του Σχολείου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, στολή Ικάρου , μνημόνια ενεργειών χειριστού, κάσκες πιλότων, από το 1950 μέχρι σήμερα, στολές πτήσεων πιλότου, με όλο  τον εξοπλισμό του πιλότου,(αλεξίπτωτο και πακέτο επιβίωσης), καθώς επίσης και ανοικτό αλεξίπτωτο πιλότου. Όλα τα παραπάνω ήταν ευγενική προσφορά για την ημέρα αυτή, του εν ενεργεία πιλότου της πολεμικής Αεροπορίας, συμπατριώτη μας και πατέρα μαθήτριας του σχολείου μας, Ασημακόπουλου Βασιλείου, καθώς επίσης και του κ. Βρανά Θεμιστοκλή, από την προσωπική του συλλογή.

Στο χώρο υπήρχαν φωτογραφίες από  αεροσκάφη της πολεμικής μας Αεροπορίας, ζωγραφικοί πίνακες διαφόρων καλλιτεχνών, με θέμα την πολεμική αεροπορία, αλλά και συναρμολογούμενα μοντέλα των αεροσκαφών, που μας έφερε στο σχολείο για τις ανάγκες της έκθεσης ο κ. Σιόλος Δημήτρης, – δικές του κατασκευές –  και πραγματικά τον ευχαριστούμε θερμά, γι’  αυτή του την προσφορά.

Οι μαθητές μας, καθ’ όλη την λειτουργία του Σχολείου, την Δευτέρα 8/11/21 , πέρασαν με τους δασκάλους τους κατά τμήμα και σε διαφορετική χρονική στιγμή και ξεναγήθηκαν στο χώρο από τον υπεύθυνο συνάδελφο. Συζήτησαν μαζί του για όλες  τις απορίες και τους προβληματισμούς που τους γεννήθηκαν και με πολύ ενθουσιασμό ευχαρίστησαν τον συνάδελφο για τις πολύτιμες γνώσεις που αποκόμισαν.

Κλείνοντας θα ήταν παράλειψη αν δεν ευχαριστούσαμε όλους εκείνους που αφανώς βοήθησαν για να γίνει όλη αυτή η εκπ/κή δράση στο σχολείο μας, αλλά κυρίως τον υπεύθυνο εκπ/κό και τον  πατέρα της μαθήτριας  του σχολείου μας, εν ενεργεία πιλότου της πολεμικής μας Αεροπορίας, για την όλη προσφορά του, τόσο των αντικειμένων που έφερε από την προσωπική του συλλογή, όσο και την ηθική συμπαράσταση και την αγάπη του σε μας και στο έργο μας.

Ευχόμαστε σ’ αυτόν και σε όλους τους πιλότους μας, δύναμη,  υγεία και οι Αρχάγγελοι να τους σκεπάζουν πάντα σε κάθε πτήση που κάνουν για μας και την πατρίδα μας».

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button