Τέχνες

Εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και φιλοτελισμού στις Γιορτές Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Θέρμο

Print
Ο θεματικός πλουραλισμός των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Θέρμου στο πλαίσιο των εορτών προς τιμήν του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, από 16 έως 24 Αυγούστου, είναι χαρακτηριστικός. Μία έκφανση αυτού του πλουραλισμού αποτελεί το κομμάτι των εκδηλώσεων το οποίο αφορά τις εκθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στις εκδηλώσεις. Πρόκειται για δύο εκθέσεις ζωγραφικής, μία έκθεση φωτογραφίας και την 1η Φιλοτελική και Συλλεκτική Έκθεση Θέρμου, όλες με διάρκεια από 18 έως 24 Αυγούστου.

Στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην πλατεία του Θέρμου, εγκαινιάζεται την Παρασκευή 18 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα η μεγάλη έκθεση ζωγραφικής του κ. Περικλή Πιτσογιάννη. Μία ώρα αργότερα στο Αίθριο του Δημαρχείου Θέρμου, γίνονται τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του κ. Νώντα Ρεντζή. Στις 8 το βράδυ ανοίγει τις πύλες της στο κοινό η 1η Φιλοτελική και Συλλεκτική Έκθεση Θέρμου, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Θέρμου και για την οποία έχει εκδοθεί ξεχωριστό ενημερωτικό δελτίο προς τα μέσα ενημέρωσης από τον δήμο. Την ίδια μέρα και ώρα, στο Αίθριο του 1ου ορόφου στο Δημαρχείο Θέρμου εγκαινιάζεται και η έκθεση φωτογραφίας από τις ανασκαφές του Ιερού του Απόλλωνος Θερμίου 1897 – 1932, η οποία αποτελεί προσφορά του «Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου» και της «Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας» σε συνδιοργάνωση με την «Εταιρεία Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου».

Print

Με τις εκθέσεις αυτές δίνεται πραγματικά μία μοναδική ευκαιρία στους κατοίκους της περιοχής αλλά και στους πολυάριθμους επισκέπτες που αναμένονται να αφιχθούν αυτές τις εορταστικές ημέρες στο Θέρμο, να έρθουν σε άμεση επαφή με εκθέματα που αφορούν την τέχνη, την ιστορία και πολλούς άλλους τομείς. Να θαυμάσουν τις καλλιτεχνικές δημιουργίες, να μάθουν μέσα από την έκθεση φωτογραφίας και την εξέλιξη των ανασκαφών που έφεραν στην επιφάνεια την πανάρχαια ιστορία της περιοχής, αλλά και να γνωρίσουν μέσα από τις φιλοτελικές ικανότητες των εκθετών και των συλλεκτικών εκθεμάτων τους στην Φιλοτελική και Συλλεκτική Έκθεση, για την ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου και της πατρίδας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button