ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Εκτάκτως θα χρηματοδοτηθούν τα ΚΔΑΠ του δήμου Μεσολογγίου

Ο Δήμαρχος της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος με αφορμή τη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) επιτέλεσαν και επιτελούν σημαντικό έργο στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Αποτελούν ζωντανά κύτταρα δημιουργίας και μάθησης, επιτελούν κοινωνικό ρόλο και πρέπει με κάθε κόστος να παραμείνουν ενεργά.


Είναι γνωστό σε όλους το σοβαρό πρόβλημα, που δημιουργήθηκε με την περικοπή των εγκρίσεων επί των αιτήσεων που κατατέθηκαν και κατ’ επέκταση την απόρριψη συμμετοχής πολλών παιδιών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης σε όλη τη χώρα για την σχολική χρονιά που ξεκινάει.

Ένα πρόβλημα για το οποίο δεν ευθύνεται η παρούσα Δημοτική Αρχή, όπως και οποιαδήποτε άλλη Δημοτική Αρχή στη χώρα.

Από την πρώτη στιγμή με συντονισμένες ενέργειες προσπάθησα και προσπαθώ με κάθε τρόπο και σε συνεργασία με άλλους Δημάρχους να εξασφαλίσω επιπλέον χρηματοδότηση για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Ανεξαρτήτως όμως από την επιτυχία της προσπάθειας, η ευόδωση της οποίας εξαρτάται από τους φορείς της Κεντρικής Κυβέρνησης, δηλώνω ότι ο Δήμος μας λαμβάνοντας υπ΄ όψη του την τρέχουσα συγκυρία θα προβεί στην έκτακτη χρηματοδότηση των ΚΔΑΠ του Δήμου μας, όσο αυτό είναι εφικτό και στα μέτρα των δυνατοτήτων μας, ώστε τούτα να παραμείνουν ενεργά για την παρούσα σχολική χρονιά.

Είναι κάτι που αποφασίζουμε παρότι τα οικονομικά μας ως γνωστόν δεν είναι ανθηρά. Αλλά το έχουμε διατρανώσει και το κάνουμε πράξη ότι οι κοινωνικές δομές και η οικογένεια είναι για εμάς προτεραιότητα. Γι’ αυτό και στηρίζουμε έμπρακτα τον κοινωνικό ρόλο που επιτελούν τα ΚΔΑΠ και βέβαια τις οικογένειες του δήμου και τα παιδιά μας σε μια δύσκολη εποχή».

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button