ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Έκτακτο επίδομα στην Εκκλησία και σε θρησκευτικούς φορείς

Αφορολόγητη και ακατάσχετη επιχορήγηση, ενώ δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο

Έκτακτη επιχορήγηση για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας και την κάλυψη έκτακτων αναγκών της λόγω κορονοϊού, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή, οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Το ύψος της επιχορήγησης που θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση και θα αφορά την Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κρήτης, τις Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας, τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα και τα Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα του νόμου 4301/14.

Σύμφωνα με την τροπολογία που θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή, η εφάπαξ αυτή επιχορήγηση ,θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο.

 

Δείτε την τροπολογία

 

dikaiologitika.gr

Ένα Σχόλιο

  1. Στην εκκλησία που η περιουσία της είναι αμέτρητη να δώσει το κράτος, στους ανέργους ανεξαρτήτου ηλικίας που δεν είναι επιλογή τους να μην δουλεύουν κ πόσο μάλλον αν έχουν παιδιά, δεν δίνει τίποτα. Ελλάς το μεγαλείο σου!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση
Back to top button