Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα” στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου (φωτο)

Προσκεκλημένη από τη Χρυσούλα Τασολάμπρου ήρθε η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα” από το κανάλι 4Ε. Το κανάλι εκπέμπει παγκόσμια μέσω δορυφόρου αλλά και μέσω διαδικτύου.

Τα γυρίσματα έγιναν στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου και το Αγρίνιο όπου έλαβαν μέρος τα χορευτικά των συλλόγων:

“Σύλλογος Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων Αιτωλοακαρνανίας”

“Πολιτιστικός Σύλλογος Νεάπολης το Παλαιόκαστρο”

“Συλλόγος Καλυβίων Δήμητρα”.

Παραδοσιακά τραγούδια ακούστηκαν από τη χορωδία “Αγία Σκέπη” ενώ παρουσιάστηκαν παραδοσιακά εδέσματα (φαγητά και γλυκά) από τις γυναίκες της χορωδίας και των χορευτικών. Έμποροι και επιχειρηματίες προσέφεραν προϊόντα και υπηρεσίες για τις ανάγκες της εκπομπής.

Γυρίσματα έγιναν επίσης στο σπίτι της κ. Μαίρης Χρυσικοπούλου, η οποία ανέδειξε την ιδιωτική της συλλογή λαογραφικών ειδών, ενώ με drone πάρθηκαν πλάνα από την ευρύτερη περιοχή. Για την ιστορικότητα της περιοχής, τα θρησκευτικά και λαογραφικά στοιχεία μίλησαν ο π. Κοσμάς Τσιτσιβός, ο κ. Χαραμής, ο κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, η Αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου και η κ. Χρυσούλα Τασολάμπρου.
Το όλο εγχείρημα έγινε στα πλαίσια ανάδειξης των ιστορικών και λαογραφικών στοιχείων, αλλά και της φυσικής ομορφιάς της περιοχής σε μια προσπάθεια προβολής του τόπου.

Η κ. Τασολάμπρου Χρυσούλα εκφράζει τις ευχαριστίες της στα χορευτικά των συλλόγων που χόρεψαν αλλά και σε όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν αλλά δεν μπόρεσαν λόγω του περιορισμένου χρόνου. Ευχάριστες στο οινοποιείο ΓΡΙΒΑΣ Ν&Ν Ο.Ε GRIVAS WINES, στο ανθοπωλείο DECO FLEUR, στο κομμωτήριο Έφης Μηλιώνη, στην αρτοβιομηχανία ΣΙΤΑΝΘΗ Α.Ε., στην ΑΜΦΙΓΑΛ, στον Αγροτικός Συνεταιρισμός “Υψηλή Παναγία”, στο ξενοδοχείο IMPERIAL που φιλοξένησε την παραγωγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button