ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Εκπαιδευτικοί του 5ου ΓΕΛ Αγρινίου δίδαξαν σε Ισπανούς μαθητές την αρχαία ελληνική τεχνολογία και τον πολιτισμό (φωτο)

Εκπαιδευτικοί του 5ου ΓΕΛ Αγρινίου επισκέφτηκαν το ιδιωτικό σχολείο Los Peñascales Colegio Los Peñascales, στα περίχωρα της Μαδρίτης και δίδαξαν στους μαθητές του ισπανικού σχολείου θέματα σχετικά με την αρχαία ελληνική τεχνολογία και τον πολιτισμό.

Οι ίδιοι παρακολούθησαν, επίσης, δειγματικές διδασκαλίες από εκπαιδευτικούς του ισπανικού σχολείου. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ KA1 «Αρχαία Ελληνική τεχνολογία και Πολιτισμός: αρχαίες ιδέες, νέες υλοποιήσεις μέσω STEAM» με κωδικό 2020-1-EL01-KA101-078589.


Στόχοι του προγράμματος ήταν:

1. να αναδειχθεί ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός και η τεχνολογία,
2. να αναπαραχθούν αντίγραφα ορισμένων κατασκευών, χρησιμοποιώντας πιο σύγχρονες προσεγγίσεις ρομποτικής,
3. να έρθουν οι συμμετέχοντες/-ουσες εκπαιδευτικοί σε επαφή με άλλα εκπαιδευτικά συστήματα, αλλά και να παρουσιάσουν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα καθώς και το σχολείο μας, το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν δίδαξαν θέματα σχετικά με την αρχαία ελληνική ιστορία (Παρθενώνα, Μυκηναϊκό πολιτισμό κλπ), την αρχαία ελληνική μυθολογία (θεούς, ήρωες, μύθους κλπ) και αρχαίες κατασκευές (την κούπα του Πυθαγόρα, τον εξάντα κ.ά). Ορισμένες από τις αρχαίες κατασκευές αναπαρήχθησαν με τη χρήση ρομποτικών διατάξεων, ώστε οι μαθητές/-τριες να κατανοήσουν τις βασικές αρχές λειτουργίας τους με πιο διασκεδαστικό, δημιουργικό αλλά και πιο σύγχρονο τρόπο. Για τη δημιουργία των ρομποτικών διατάξεων χρησιμοποιήθηκε ο μικροελεγκτής Microbit:bbc.

Μέσα από συζητήσεις και την επιτόπια παρακολούθηση, οι εκπαιδευτικοί του 5ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου γνώρισαν το Ισπανικό σύστημα εκπαίδευσης, αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες με τους Ισπανούς συναδέλφους και μοιράστηκαν εμπειρίες. Εντύπωση έκανε δε το γεγονός ότι κάθε Παρασκευή το σχολείο αφιερώνει τμήμα του προγράμματος για τη διδασκαλία φιλοσοφίας και οι πίνακες ανακοινώσεων και οι αίθουσες είχαν πλημμυρίσει από αποφθέγματα Ελλήνων φιλοσόφων.

Παρόμοιας θεματολογία εκπαίδευση, αλλά με διαφορετική σύνθεση εκπαιδευτικών, θα διδαχθεί και στο Λύκειο του Lanciano της Ιταλίας στο τέλος του Οκτωβρίου.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών του 5ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αποτελεί αρκετά θετική εμπειρία για τους συμμετέχοντες και των δύο σχολείων και μια ευκαιρία του 5ου ΓΕΛ να αναδείξει τις δράσεις του, την πόλη του Αγρινίου, αλλά και τις δυνατότητες του Ελληνικού εκπαιδευτικού προσωπικού.

Το 5o ΓΕΛ Αγρινίου συμμετέχει σε αρκετά προγράμματα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+:

1.Meeting of Technology and Cultural Heritage (κωδ. 2020-1-PL01-KA229-081888_2)
2.STEAMbuilders https://steambuilders.eu/el/ (κωδ. 2020-1-FR01-KA201-080668)
3.MAXIMUS https://maximusproject.eu/ (κωδ. 2020-1-SK01-KA226-SCH-094401)
4.RoboPOWER (κωδ. 2020-1-UK01-KA227-SCH-094652)
5.Αρχαία ελληνική τεχνολογία και πολιτισμός: αρχαίες ιδέες, νέες υλοποιήσεις μέσω STEAM (κωδ. 2020-1-EL01-KA101-078589)
6.Bang! (κωδ. KA220-YOU-E056B935)
7.Successful Schools with STEM (κωδ. KA210-SCH-C9072B37)

όπου αναπτύσσει εκπαιδευτικό υλικό, πραγματοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να αλληλεπιδρούν με μαθητές και εκπαιδευτικούς άλλων χωρών, να συνεργάζονται και να αποκτούν νέες δεξιότητες. Το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου δέχεται και εκπαιδευτικές επισκέψεις από σχολεία του εξωτερικού με πολλαπλά οφέλη για το σχολείο, αλλά και οικονομικά οφέλη για την πόλη.

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou christmas2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button